Doktorlar, saldırıdan kurtulmak için kendilerini odaya kilitlemek zorunda kaldı. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, hasta yakınlarını uzaklaştırarak durumu kontrol altına aldı.

Olayın Detayları

Kanser tedavisi gören bir hastanın hayatını kaybetmesi üzerine, hasta yakınları Farabi Hastanesi Onkoloji servisinde görevli doktorlara saldırdı. İddialara göre, hastanın vefatından sonra hasta yakınları önce hastane önünde kendi aralarında tartışma yaşadı, ardından servisteki doktorlara yöneldi. Üç asistan doktor, darptan kurtulmak için kendilerini bir odaya kilitleyerek güvenlik güçlerinin gelmesini bekledi.

Güvenlik Görevlileri Müdahale Etti

Güvenlik güçleri hızla olay yerine gelerek durumu kontrol altına aldı ve asistan hekimleri odadan çıkardı. Hasta yakınları, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle hastane dışına çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

2 Aydır Sıra Bekleyen Hastaya Dönüş Yapılmayınca Mağdur oldu! 2 Aydır Sıra Bekleyen Hastaya Dönüş Yapılmayınca Mağdur oldu!

Hekimsen'den Açıklama

Hekimsen Trabzon Şubesi, olay sonrası bir açıklama yaparak, yarın KTÜ Başhekimlik önünde bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu. Açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu vurgulandı ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiği ifade edildi.