İddiaya göre hastanenin yoğun bakım ünitesinde sağlık personelinin dinlenmek amacıyla kullandığı bir koltukta tahtakuruları tespit edildi.

Sağlık Çalışanlarının Talebi İlk Başta Dikkate Alınmadı

Hastane çalışanları, yaşadıkları bu sorunu yönetime bildirdi ancak talepleri ilk etapta göz ardı edildi. İnatla dile getirilen şikayetler sonucunda koltuk değiştirilse de, iddialara göre yerine yine deforme olmuş, kullanımı zor bir koltuk gönderildi.

"Haşere Elleri ve Ayaklarımızı Yedi"

Olayı yaşayan bir hastane çalışanı durumu şöyle anlattı: 

“Yoğun bakımda dinlenmek için kullandığımız koltukta bir haşere tarafından el ve ayaklarımızın ısırıldığını, kaşıntı ve döküntü yaşadığımızı idareye ilettik. Ancak bu duruma uzun süre çözüm bulunmadı. Daha sonra koltukta tahtakurusu olduğu tespit edildi ve koltuk değiştirildi. Fakat yeni gelen koltuğun da deforme ve kullanımı zor olduğunu gördük.”

Türkiye’de 2025’e Kadar Açılması Planlanan 15 Yeni Şehir Hastanesi Türkiye’de 2025’e Kadar Açılması Planlanan 15 Yeni Şehir Hastanesi

"Beş Dakika Dinlenebileceğimiz Koltuğun Bu Hali, Verilen Değerin Göstergesi"

Sağlık çalışanları, iş yüklerinin çok fazla olduğunu belirterek bu durumu eleştirdi. Yoğun hasta trafiği arasında dinlenme şanslarının bile sınırlı olduğunu ifade eden bir çalışan, “Beş dakika dinlenebileceğimiz bir koltuğun bu durumda olması, sağlık personeline gösterilen değerin bir göstergesidir” dedi.