İşçiler, Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası (Gıda-İş) Genel Başkanı Olcay Ozak’ın önderliğinde bir araya gelerek taleplerini dile getirdiler.

"Asgari Ücretle Geçinmek İmkânsız Hale Geldi"

Basın açıklamasını okuyan Gıda-İş Genel Başkanı Olcay Ozak, hastane yemekhanesinde asgari ücretle çalışan taşeron işçilerin aldıkları maaşlarla geçinemediğini vurguladı. Ozak, “Hastane yemekhanesinde asgari ücretle çalışan taşeron işçiler, aldıkları maaşlarla geçinemiyor. Asgari ücretin insanca yaşayabilecek bir düzeye yükseltilmesini istiyoruz. Açlık sınırının 20 binlere dayandığı, yoksulluk sınırının ise 65 bin TL’ye tırmandığı bu dönemde, yemekhane işçileri 17 bin 2 liraya nasıl geçinsin?” diye sordu.

Genç Sağlık Sendikası'ndan Şehit Ailelerine Özel Program Genç Sağlık Sendikası'ndan Şehit Ailelerine Özel Program

İşçilerin Talepleri

Açıklamada, hastane yemekhane işçilerinin talepleri de detaylandırıldı. İşçilerin, daha iyi çalışma koşulları ve adil ücret taleplerini içeren istekleri şu şekilde sıralandı:

- Maaş promosyonlarının işçilere iadesinin sağlanması,

- Kadrolu ve güvenceli bir çalışma ortamının tesis edilmesi,

- İnsanca yaşayacak bir ücret düzeyine erişim,

- Emeğin tam karşılığını almak için gerekli düzenlemelerin yapılması,

- Gelir ve vergi adaletinin sağlanması.

İşçiler, bu taleplerinin karşılanması için derhal ücretlerine zam yapılmasını talep ederek, daha adil bir çalışma hayatı için seslerini duyurmaya devam edeceklerini belirttiler.