Memişoğlu, "İddia boyutundaki bazı hususların topluma 'gerçekmiş' gibi algılatılmasının, ehil kişilerin bu yönde açıklamalar yapmasının topluma da bilime de zarar verdiğine dikkati çekti."

Hasta Yakınlarına Büyükşehir'den Sıcak Çorba İkramı! Hasta Yakınlarına Büyükşehir'den Sıcak Çorba İkramı!

Helsinki Bildirgesi ve Bilimsel Çalışmalar

Memişoğlu, Dünya Tıp Birliği'nin 1981'deki Helsinki Bildirgesi'nde, insanlar üzerinde bilimsel çalışmaların, ilaç araştırmalarının ve deneylerin nasıl yapılacağı, faz aşamalarının nasıl ilerleyeceğinin belirlendiğini hatırlatarak, bu standartların Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Türkiye ve diğer ülkeler tarafından denetlendiğini belirtti. "Ülkemizde bilimsel çalışma standartları vardır, nasıl olacağı ortaya konulmuştur. Bunun her taraftan kontrolü, denetlemesi yapılır. O dosyaya bu iddialardan sonra özellikle baktım, bu, çok merkezli bir çalışmadır," diye ekledi.

Adli ve İdari Süreçler Devam Ediyor

Bakan Memişoğlu, iddialara ilişkin adli sürecin devam ettiğini ve sonuçlandığında durumu açık bir şekilde kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti. "Diyarbakır'daki, Antalya'daki, İstanbul'daki bu bilimsel çalışmayla ilgili bütün adli, idari süreçler devam ediyor. Bu konuda da ortaya çıkan sonucun kamuoyuna çok açık ve net ifade edileceğini özellikle söylemek istiyorum," dedi.