Bu nedenle, Genel Sağlık-İş Sendikası, bu yönetmelikteki hukuka aykırı maddeleri raporlayarak Danıştay 12. Dairesi'ne başvurdu ve 20'den fazla hukuksuz düzenlemenin iptali için dava açtı.

DİSK’ten Hükümete Çağrı: Emekli Aylıklarındaki Eşitsizlik Giderilmeli! DİSK’ten Hükümete Çağrı: Emekli Aylıklarındaki Eşitsizlik Giderilmeli!

Danıştay İptal Kararı Verdi

Açılan bu dava, yönetmeliğe karşı en detaylı dava olup, sağlık emekçilerinin haklarını en fazla koruyan dava olarak öne çıktı. Neticede Danıştay 12. Dairesi, Genel Sağlık-İş’in dava konusu yaptığı yönetmelikteki tüm düzenlemeleri iptal etti.

Sağlık Bakanlığı'nın Yeni Yönetmeliği

Ancak, Sağlık Bakanlığı iptal kararına rağmen 6 Ağustos 2024’te Resmî Gazete’de yeni bir Ek Ödeme Yönetmeliği yayımlayarak, iptal edilen düzenlemeleri neredeyse aynen yürürlüğe soktu. Bunun üzerine Genel Sağlık-İş, aynı hukuksuz maddeler için tekrar dava açarak yürütmenin durdurulmasını talep etti.

Sağlık Emekçileri İçin Yeni Dava

Genel Sağlık-İş, sağlık emekçilerinin haklarını korumak için mücadeleye devam ederek, bu yeni davada da iptal taleplerinin takipçisi olacaklarını duyurdu. Tüm sağlık emekçilerini sendika çatısı altında toplanmaya çağıran sendika, kısa sürede emsal bir karar beklediklerini belirtti.