Özellikle sınır ötesi operasyonlarda yaralanan Mehmetçiği tedavi edecek uzman askeri doktorların sayısı hızla azaldı.

Sözcü Gazetesi’nden Başak Kaya’nın haberine göre, eski adı GATA olan Ankara Gülhane Araştırma Hastanesi, liyakatsiz atamalar ve mobbing iddiaları ile yeniden gündemde.

CHP Milletvekili Serkan Sarı’dan Sert Eleştiriler

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, konuyu TBMM gündemine taşıyarak, askeri kökenli doktorların sistem dışına itildiğini, tehdit ve iftiralarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Başhekim Dr. Sıtkı Sönmez, Hatay İl Sağlık Müdürü Olarak Atandı Başhekim Dr. Sıtkı Sönmez, Hatay İl Sağlık Müdürü Olarak Atandı

Sarı, “Asker kökenli doktorlar baskı altında tutularak uzaklaştırılmak ve yerlerine başka kişiler getirilmek isteniyor. GATA’da da cemaat yapılanması iddiası var. Doktorluk gibi kutsal bir mesleğin yıpratılması, işin ehli olmayan isimlerin atamalarının yapılması, hastaların can güvenliği açısından tehlike arz ediyor” dedi.

Sağlık Bakanı’na Yöneltilen Sorular

Sarı, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na şu soruları yöneltti:

1. Cemaat ve benzeri ilişkileri olan kişilerle ilgili yapılan atamalar hakkında bakanlığınıza şikayet başvurusu yapılmakta mıdır?

2. Askeri hastaneler ne zaman açılacaktır?

GATA’da Yaşananlar ve Doktorların Durumu

Eski adıyla GATA, yeni adıyla Ankara Gülhane Araştırma Hastanesi, liyakatsiz atamalar ve mobbing iddialarıyla sıkça gündeme geliyor. Asker kökenli doktorların sistem dışına itilmesi, yerlerine liyakatten yoksun kişilerin getirilmesi, hastane yönetimi ve personel arasında ciddi sıkıntılar yaratıyor.