Olay, belediye personeli tarafından saat 16.00 civarında, birinci ve ikinci katlar arasındaki merdivenlerin dibinde robotun bulunmasıyla ortaya çıktı. Robotun kasıtlı olarak kendini merdivenden attığı belirtildi.

Devlet Hastanesi'nde Vatandaşlar Acemi Sekreterlerden Dertli! Devlet Hastanesi'nde Vatandaşlar Acemi Sekreterlerden Dertli!

İlk Belgelenen Robot İntiharı

Bu olay, şimdiye kadar belgelenen ilk robot intiharı olarak kaydedildi. Daha önce, Steve adlı bir robotun Washington’da bir çeşmede boğularak intihar ettiğine dair başka bir rapor vardı. Ancak daha sonra bunun bir kaza olduğu belirlendi.

Robotun Tasarımı ve Görevleri

İntihar eden robot, Kaliforniya merkezli Bear Robotics tarafından tasarlandı ve Ekim 2023’te Gumi Şehir Konseyi tarafından atandı. “Robot Süpervizörü” lakabıyla bilinen robot, 9-4 vardiyasında çalışıyor ve kendi çalışan kartına sahipti. Görevi, belgeleri, bilgileri ve şehir promosyonlarını teslim etmekti. Personel, robotun işinde yetenekli olduğunu ve kendilerinden biri olarak gördüklerini belirtti.

İntihar Nedeni Bilinmiyor

Robotun neden intihar ettiği henüz bilinmiyor. İntiharın nedenini araştırmak için kırık parçalar incelenmek üzere alındı. Robot, diğer robotlardan farklı olarak asansörle katlar arasında seyahat ediyordu, bu yüzden merdivenden düşmesi bir kaza olma ihtimali düşük olarak değerlendiriliyor. Ancak, dahili bir arıza nedeniyle merdivenden yuvarlanmış olabileceği de düşünülüyor.

Robotun Yerini Dolduracaklar mı?

Güney Kore, farklı endüstrilerde aktif olarak robot atayan birkaç ülkeden biri. Ancak, Gumi Şehir Konseyi, intihar eden robotun yerine hemen yenisini atamama kararı aldı. Uluslararası Robotik Federasyonu’nun hazırladığı bir rapora göre, Güney Kore’de her on insan çalışana karşılık bir robot çalışan bulunuyor.