Gizlenen Gerçekler Ortaya Çıktı

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerinin 322 milyar Euro olan kira bedelinin bütçeye yükünü 27.5 milyar Euro ile sınırladıklarını belirtti. Ancak CHP Balıkesir eski Milletvekili Dr. Fikret Şahin, TBMM'de sık sık gündeme getirdiği şehir hastaneleri hakkında, "Hani 1 kuruş ödemiyordunuz. Bu neyin parası?" diyerek tepki gösterdi.

Şehir Hastanelerinde Karanlık Noktalar

Şahin, şehir hastanelerini işleten firmalarla yapılan sözleşmelerin halktan gizlendiği için gerçek maliyetlerin ortaya çıkmadığını vurguladı. Eski Bakan Koca'nın açıklamalarıyla gizli uygulamaların sadece küçük bir kısmının kamuoyuna yansıdığını belirten Şahin, "Şehir hastanelerinde birçok karanlık nokta var. Soygun devam ediyor" dedi.

Dövizle Ödenen Kiralar

Kapalı kapılar ardında, kamunun aleyhine ve müteahhitlerin lehine yapılan sözleşmelerin dövizle ödenen kiraların üst limitini açık bıraktığını belirten Şahin, bu durumun bütçeyi büyük bir risk altına soktuğunu ifade etti. Koca’nın kira maliyetini indirdiklerini söylemesine rağmen, bu hesapların detaylarını açıklamadığını belirten Şahin, şehir hastanelerine kiranın yanı sıra 19 kalemde hizmet bedeli ödendiğini de ekledi.

Aile Hekimliği Yönetmelik Taslağına Tepki: ‘Haklarımız ve Mesleki Onurumuz Korunmalı!’ Aile Hekimliği Yönetmelik Taslağına Tepki: ‘Haklarımız ve Mesleki Onurumuz Korunmalı!’

Şirketlerin Tehditleri

Şahin, bu hizmetlerin 5 yılda bir ihale ile yeniden belirlenmesi gerektiğini, ancak ihalelerde yine aynı firmalara verildiğini söyledi. Firmaların başkası işi alacak olursa hastaneleri çalışamaz hale getirecekleri tehditlerini savurduklarını duyduğunu da belirtti. Bu durumun kamu maliyesi üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu ve şehir hastaneleri ile ilgili daha şeffaf ve adil bir yaklaşımın gerektiğini ifade etti.