AK Parti, yerel seçimlerde beklediği başarıyı elde edememesi sonrası teşkilatlarda yenilenme kararı aldı. 

Yerel Seçim Sonuçlarının Ardından Değişim Süreci

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile hazırlanan alternatifli kongre takvimi, 2025 yılı içinde yapılacak kongreye kadar teşkilatlarda yenilenme sürecini başlatmayı öngörüyor.

Teşkilatlarda Yenilenme Planı

Erdoğan, yerel seçimlerin ardından parti toplantılarında “Bayrak değişimi” ifadesini kullanmış, ancak parti üst yönetiminde henüz bir değişiklik gerçekleştirmemişti. Erdoğan, değişim sürecinin teşkilatlardan başlatılması gerektiğini düşünüyor. Bu kapsamda, bayramdan önce Rize, Adıyaman ve Batman il başkanları istifa ettirildi.

Parti İçi Tepkilere Rağmen Değişim Başlayacak!

Değişim sürecine parti içinden itirazlar olsa da, AK Parti yönetimi il ve ilçe düzeyinde değerlendirmelerini tamamlamak üzere. Yönetim, değişimin tabandan tavana doğru ilerlemesinin teşkilatları canlı tutacağına inanıyor. 

Erdoğan’ın, “Seçmenden geçer not alamayan, bizim takdirimize de mazhar olamaz” şeklindeki açıklamasıyla seçim kaybedilen illerde kapsamlı bir değişimin kapıda olduğu belirtiliyor.

Yeni İsimler İçin Titiz Çalışma Yapıldı

Kongreye kadar teşkilatlardaki yenilenme sürecini tamamlamayı hedefleyen AK Parti, istifa ettirilecek il ve ilçe başkanlarının yerlerine atanacak isimler için de detaylı bir çalışma yürütüyor. Erdoğan, teşkilatlara getirilecek yeni isimler konusunda güvendiği kişiler ve yakın dostları ile bizzat değerlendirmeler yapıyor.