Özel Hastane Yakınında Silahlı Çatışma: 6 Kişi Yaralandı Özel Hastane Yakınında Silahlı Çatışma: 6 Kişi Yaralandı

İddialara göre, muayene odasının önünde 30 kişinin sıra beklediği sırada üç şahıs içeri girerek sıranın kendilerinde olduğunu söyledi. Doktorun sıranın kendilerinde olmadığını belirterek uyarması üzerine, emniyet müdürü ve iki oğlu doktora saldırdı.

Hekim Sendikası’ndan Tepki

Hekim Sendikası, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Canımızı emanet ettiğimiz, şiddet olaylarında korunmayı beklediğimiz emniyet mensuplarının bizlere şiddet uygulaması kabul edilemez” diyerek olaya tepki gösterdi. Sendika, görev alanı dışında delilleri karartmak için kamera görüntülerinin toplanması talimatı veren emniyet müdürünün davranışının da ayrı bir suç teşkil ettiğini belirtti.

Hekim Sendikası açıklamasında, “Ayrıca İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’ndan da idari işlemleri başlatmalarını talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Şiddet Olayları ve Hukuki Süreç

Hekim Sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde meslektaşımızı darp eden şahısların Kayseri İncesu Emniyet Müdürü ve iki oğlu olduğunu üzüntüyle öğrendik. Ayrıca emniyet müdürünün görev alanı dışında olmasına rağmen delilleri karartmak amacıyla kamera görüntülerinin toplanması talimatı vermesi de ayrı bir suç teşkil etmektedir.”

Geçmiş Olaylara Atıf

Sendika, bu haftanın başında Manisa’da gerçekleşen hukuksuz gözaltı olayını hatırlatarak, “Savcı ve jandarma mensuplarının meslektaşlarımıza uyguladıkları muameleyi de göz önünde bulundurduğumuzda, önlem alınmadıkça hekim ve sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin boyutlarının artacağına yönelik işaretler bizleri ürpertmekte ve umutsuzluğa itmektedir” dedi.

Yetkililere Çağrı

“Canımızı emanet ettiğimiz, şiddet olaylarında korunmayı beklediğimiz emniyet mensuplarının bizlere şiddet uygulaması kabul edilemez” diyen Hekim Sendikası, mezkur olaylarda gerekli hukuki işlemleri başlattıklarını ve takip ettiklerini belirtti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’ndan da idari işlemleri başlatmalarını talep etti.