Gürer, engelli bireylerin topluma uyum sağlamasının önemine değinerek Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na bir soru önergesi verdi.

Pompalı Tüfekle Hastaneyi Bastı! Bakanlıktan İlk Açıklama! Pompalı Tüfekle Hastaneyi Bastı! Bakanlıktan İlk Açıklama!

Engelli Sağlık Personeli Sayısı ve Atama Planları

Gürer, Bakan Memişoğlu’ndan istihdam edilen engelli personel sayısını ve 2024’te kaç engelli sağlık personelinin atanacağını sordu. Bakan Memişoğlu ise yanıtında, kurumların %3 oranında engelli personel çalıştırmak zorunda olduğunu belirtti ve 2024 yılı Temmuz ayı itibarıyla Sağlık Bakanlığı'nda toplam 16 bin 918 engelli memurun görev yaptığını ifade etti. Ancak, yıl içinde yapılacak atamalara dair herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Engelli İstihdamında Yüzde 6 Talebi

Gürer, Bakanlığın sadece yasal zorunluluk olan %3 oranında engelli personel istihdam ettiğine dikkat çekerek, bu oranın %6'ya çıkarılması gerektiğini savundu. Ayrıca, engelli bireylerin iş gücüne katılımını artıracak kapsamlı politikaların geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Gürer, Bakanlığın mevcut durumdan bahsetmesinin atama planlarındaki belirsizliği gösterdiğini ve engelli bireylerin iş hayatına katılımı için engellerin kaldırılması gerektiğini ifade etti.