Yüksek Enflasyonun Etkileri

Temmuz enflasyonu ile birlikte mutfak masrafları, doğalgaz, elektrik ve kira fiyatlarındaki artışlar, memurların ve emeklilerin maaşlarındaki gerçek erimenin çok daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Yüksek enflasyon, paranın değerinin düşmesi ve alım gücünün azalması nedeniyle özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşları zorluyor. Enflasyonist dönemlerde yapılan maaş zamları yeterli olmamakta ve çalışanların hayat standardı düşmektedir.

Zengin Daha Zengin, Fakir Daha Fakir Hale Geldi

Bu tür durumlarda çalışanların alım gücünün korunması ve artırılması her zamankinden daha fazla önem kazanıyor. Aksi halde, ekonomideki olumsuz gelişmeler dar ve sabit gelirlilerin fedakarlığı ile aşılmakta, zengin daha zengin, fakir daha fakir hale gelmektedir. Bu nedenle memur ve emeklilerin üzerindeki ekonomik yükü hafifletmenin vakti gelmiştir. Maaşların açlık ve yoksulluk sınırından kurtarılması ve enflasyonun üzerinde artış yapılması gerekmektedir. Alım gücünü korumanın ve yükseltmenin yolu ise refah payı ödemesidir. Bu nedenle maaşlara ek zam yapılması zorunlu hale gelmiştir.

Hekim Birliği Sendikası'ndan İş Bırakma Eylemine Katılım Çağrısı Hekim Birliği Sendikası'ndan İş Bırakma Eylemine Katılım Çağrısı

Maaşlara Ek Zam ve Refah Payı

Maaşlara ek zam verilmesi, refah payı eklenmesi, enflasyon farkının ortaya çıktığı ay itibarıyla maaşlara yansıtılması ve vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi yönündeki taleplerimiz bu süreçte hayati önem taşımaktadır. Temmuz ayı enflasyonuyla birlikte memur ve emeklilerin %10 zamla bu dönemi atlatamayacağı görülmelidir. Çarşı ve pazarda fiyatlar sürekli yükselirken, alım gücünü koruyacak ve memur ile emekliye nefes aldıracak uygulamalara ihtiyaç vardır.