Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salı ya da çarşamba günü tüm emeklileri kapsayan ek zammı (refah payı) açıklayacağı iddia ediliyor.

Zam Detayları ve Yasa Tasarısı

En düşük emekli maaşına yüzde 25 zam yapılarak 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesi öngörülüyor. Bu düzenleme, vergi reform paketine ek olarak TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Yasa tasarısının Genel Kurul'da görüşülmesine 18 Temmuz Perşembe günü başlanacak. En düşük emekli maaşındaki kök maaş sorunu çözüldükten sonra, gündemde emeklilere verilecek refah payı yer aldı.

Emeklilere Refah Payı Açıklaması Bekleniyor

SSK (4a) ve Bağkur (4b) emeklileri, altı aylık enflasyon farkı olan yüzde 24,73 zammını bu ay alacak. Memur emeklileri (4c) ise toplu sözleşme kapsamında yüzde 19,31 zam alacak. Emekliler arasındaki zam farkının kapatılması beklenmiyor. Eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker, TV100’de katıldığı programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 22 ve 23 Temmuz tarihlerinde emeklilere ek zam (refah payı) açıklaması yapacağını öne sürdü.

Benzine büyük İndirim Geliyor Benzine büyük İndirim Geliyor

Kök Maaş Sorunu

'En düşük emekli aylığı' Ocak 2024'ten bu yana 10 bin TL olarak uygulanıyor. Kök maaşı örneğin 8 bin TL olan emekliler, yasa değişikliği yapılmazsa 10 bin TL almaya devam edecek. Yüzde 24,73'lük zamma rağmen kök maaşı 8 bin TL olan bir emeklinin eline geçecek para 10 bin TL olacak. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, dün vergi reform tasarısına ilişkin yaptığı açıklamada, yasa değişikliği ile kök maaş sorununun çözüleceğini ve yasadan faydalanacak emekli sayısının 3 milyon 703 bin 778 olduğunu belirtti.