Bilindiği üzere Hastaneler, hastane başhekimi tarafından yönetilmektedir. Hastanenin başhekimine bağlı olarak idari ve mali hizmetler, sağlık bakım hizmetleri ile hastane özelliğine göre destek ve kalite hizmetleri müdürlükleri hastane idaresini oluşturmaktadır. 

İl Sağlık Müdürü Maaşı - İlçe Sağlık Müdürü Maaşı - Başkan, Başkan Yardımcısı, Uzman Maaşları - Ocak 2022 haberi için tıklayınız

Hastane Müdürü Maaşı 2022

Hastanenin yönetimini sağlayan makam olan Başhekimliğe bağlı çalışan İdari ve Mali Hizmetler Müdürlüğü, eski adı Başhemşirelik olan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü, hastane yatak sayısına göre bazı hastanelerde bulunan Destek ve Kalite Müdürlüğü gibi koltuklar için sözleşme imzalayan yöneticilerin hatri sayılır tutarlarda ücret aldığını söyleyebiliriz.

Ocak 2022 itibariyle İdari ve Mali Hizmetler Müdürü 1.510,85 TL ek ödeme, buna ilaveten sabit ek ödeme olarak 2.992,00 TL ücret almakta, üçüncü bir kalem olarak da maaş ücreti= 9.835,68 TL ücret almaktadır. Yani toplamda 14.338,53 TL ocak 2022 itibariyle ücret alacaktır.

Bu tutarların detaylı dökümü aşağıda hazırladığımız örnek bordroda yer almaktadır.

Başhekim Maaşı, Başhekim Yardımcısı Maaşı Ne Kadar Oldu? Temmuz 2021 haberi için tıklayınız

İDARİ VE MALİ HİZMETLER MÜDÜRÜ MAAŞI 2022?

SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRÜ NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

DESTEK KALİTE MÜDÜRÜ NE KADAR MAAŞ ALIYOR?


HASTANE MÜDÜR YARDIMCILARI NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü

Temel olarak sağlık tesislerinde sağlık hizmeti sunan personelin hizmetlerini kolaylaştırmak amacıyla sunulan, genel evrak, arşiv, atık hizmetleri, temizlik, mutfak, güvenlik ve afet planlaması, teknik destek ve sağlık tesisinin türüne uygun olarak yürütülen hizmetlerin bütünüdür.

(2) Destek ve kalite hizmetleri müdürü başhekime karşı sorumlu olup görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır:

a) Refakat hizmeti, temizlik, yemek, hasta bakımı, karşılama ve yönlendirme hizmeti gibi hasta ve hasta yakını memnuniyetini artırmak amaçlı sağlık otelciliği hizmetlerinin yürütülmesini sağlamak.

b) Sağlık tesisinde taşınır, bakım ve onarım, ulaşım, kütüphane, tıbbi fotoğrafhane, iletişim, kuafdrlük, bahçe ve çevre düzenlemesi, terzihane, morg ve otopark gibi hizmetlerin yürütülmesini sağlamak.

Müdür yardımcısı

MADDE 19- (1) Bağlı bulunduğu müdürün görevalanlarıyla ilgili iş ve işlemler vereceği görevleri yerine getirmekle yükümlü ve bu müdüre karşı sorumludur. Görevlerin usulüne uygun, zamanında ve düzenli olarak yürütülmesinde bağlı bulunduğu müdüre yardımcı olur.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü

MADDE 15- (1) Sağlık bakım hizmetleri; sağlık tesisine başvuran hastaların kabulünden ayrılış işlemleri tamamlanana kadar geçen süre içerisinde, müdavi hekimin teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hususlarındaki direktifleri dikkate alınarak hasta ve çalışan hakları, güvenliği ile memnuniyeti ilkeleri çerçevesinde sunulan hizmetler ile hastanın nakli, sosyal destek sağlanması, hizmete erişiminin kolaylaştırılmasını sağlamaya yönelik sunulan hizmetlerin bütünüdür.

(2) Sağlık bakım hizmetleri müdürü, başhekime karşı sorumlu olup görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır:

a) Sağlık bakım hizmetlerinin planlanması, etkin ve verimli hizmet sunulması, kendisine bağlı birimler ve ilgili diğer birimler ile işbirliği ve uyum içerisinde hizmetlerin yürütülmesi,

denetlenmesi ve değerlendirilmesini sağlamak.

b) Hasta bakım hizmetlerinde çalışan personelin görev yerlerini başhekimin onayını alarak planlamak.

c) Sağlık bakım hizmetlerinin aksamadan sürdürülebilmesi için her türlü ilaç, tıbbi sarf, malzeme ve cihazların yeterli miktarda ve ihtiyaç duyulduğunda kullanıma hazır olarak bulundurulmasını sağlamak. İlaç ve malzemelerin güvenli şekilde kullanımını, takibini, saklanmasını, korunmasını ve kayıtlarının düzenli bir şekilde tutulmasını sağlamak.

İdari ve Mali Hizmetler Müdürü

MADDE 16- (1) İdari ve mali hizmetler; bütçe ve muhasebe, raporlama, maIl kontrol, akılcı malzeme yönetimi ve tedarik, muayene kabul ve stok yönetimi gibi hizmetlerin bütünüdür.

(2) İdari ve mali hizmetler müdürü başhekime karşı sorumlu olup görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır:

a) Mali hizmetlerin planlanması, etkin ve verimli sunulması, kendisine bağlı birimler ve ilgili diğer birimler ile işbirliği ve uyum içerisinde hizmetlerin yürütülmesi, denetlenmesi ve değerlendirilmesini sağlamak.