Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz, ajans muhabirine sürücü adaylarının eğitim standartlarını yükseltmeyi hedefleyen yeni yönetmelik hakkında bilgi verdi.

Yeni Parkur Düzenlemesi

Tepeöz, 2016 yılında çıkarılan Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nden sonra sınavların tek parkurda gerçekleştirildiğini ve kursiyerlerin parkur alanını ezberlediğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda yeni yönetmeliğe iki alternatifli parkur eklediklerini aktaran Tepeöz, “İkinci parkur, kursiyerin daha iyi öğrenmesini ve daha fazla araç kullanmasını sağlayacak. Bu sayede eğitimin kalitesi artacak.” dedi.

Emekli Olmayı Bekleyenler Dikkat: AK Parti Maaş Düzenlemelerine Dikkat Çekti! Emekli Olmayı Bekleyenler Dikkat: AK Parti Maaş Düzenlemelerine Dikkat Çekti!

Elektrikli Araçlarla Sınav

Yerli araç Togg’un yollara çıkmasıyla birlikte elektrikli araçlar için de yeni düzenlemeler yapılacağını bildiren Tepeöz, “Mevcut sınavda kursiyerlere aracın motor bölümünü soruyoruz ancak yeni yönetmelikle birlikte elektrikli araçlarla sınav yapmanın önü açılacak. Togg gibi elektrikli araçlarda motor bölümü bulunmuyor. Bu nedenle adaylar sınava giremiyordu, bu sorunu çözdük. Kaput açıldıktan sonra sorulan soruları azaltacağız, teknolojiye ayak uyduracağız.” diye ekledi.

Engelliler İçin Yeni Düzenleme

Tepeöz, yeni yönetmelikte, engelli kursiyerlerin uygun araç bulunmadığı takdirde kendi araçlarıyla sınava girebileceklerini belirtti.

Özel Gruplar İçin Düzenlemeler

Yönetmelikte muvazzaf askerler, hamileler ve hastalar için de düzenlemeler yapılacağını aktaran Tepeöz, bu grupların hak kaybına uğramayacağını ve özel durumlarından önceki seviyeden sınavlarına devam edebileceklerini belirtti.

Tekrar Sınav Hakkı

Tepeöz, yazılı sınavı geçtiği halde 5 kez direksiyon sınavında kalan kursiyerler için de düzenlemelerin yer alacağını dile getirerek, “Kursiyerin 3 yıl boyunca yazılı sınav hakkı saklı kalacak. Bu süre içinde başka bir kursa gidip kayıt olduktan sonra yazılı sınava girmeden direksiyon eğitimi alıp, direksiyon sınavına girebilecek.” dedi.