Başarılı geçen ameliyat sonrası hastanın iyileşme süreci devam ediyor.

Başhekim ve Yardımcısından Geçmiş Olsun Ziyareti

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan ve Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Süreyya Kolcuoğlu, ameliyat sonrası iyileşme süreci devam eden hastayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Gönül Güvenç, Dr. Öğr. Üyesi Güven Gürsoy ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Sabri Köseoğlu'nun ameliyat ettiği hastanın genel durumu ve klinik seyri hakkında bilgi aldılar.

Başhekim Prof. Dr. Turhan Togan, hastanın takibi sürecinde emeği geçen tüm hocalar, meslektaşlar ve değerli mesai arkadaşlarına teşekkür ederek klinikten ayrıldı.

Aile Hekimi Dr.Yaşar Karaismailoğlu Vefat Etti Aile Hekimi Dr.Yaşar Karaismailoğlu Vefat Etti

Hastaneden Açıklama

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, "Dış merkezden kurumumuza başvuran hastamıza yapılan gerekli tetkik ve taramalar tüm ekip tarafından değerlendirilip kişiye özgü ameliyat süreci başlatılmış ve ameliyat başarıyla gerçekleştirilmiştir. Hipofiz adenomları, baş ağrısı, görme sorunları ve hormon dengesizlikleri gibi belirtilerle ortaya çıkan, beyindeki hormon kontrolünü sağlayan hipofiz bezinin iyi huylu tümörleridir.

Özellikle 1 santimetreden büyük, görme alanı defektlerine yol açan ve hormonlarda tedaviye dirençli bozulmalar izlenen hastalarda ameliyat gerekliliği ortaya çıkar. Beyin cerrahisi, KBB, Endokrinoloji Bölümü, Göz hastalıkları ve Anestezi ile birlikte multidisipliner takip ve tedavi önemlidir. Kafa tabanında en sık rastlanan tümörlerden olan hipofiz adenomları, özellikli cerrahi işlemler gerektirir. Bu tümörler artık hastanemizde burun içerisinden girilerek kapalı yöntemle endoskopik olarak ameliyat edilebilmektedir," denildi.

Hastadan Teşekkür

Ameliyat sonrası iyileşme süreci iyi geçen hasta ve yakınları, başarılı geçen ameliyat için tüm beyin cerrahisi kliniği ekibine ve doktorlarına teşekkür etti.