Ses Kocaeli Gazetesi’nin gündeme getirdiği skandal olayda, bu satışın AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in danışmanı A.D. tarafından organize edildiği iddia edildi.

Ayrıca, o dönemde hastanede yetkili olan ve halen Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne atanan bir kişinin de adı bu olayda geçti.

Soruşturma ve Geri İade Talebi

Skandalın ortaya çıkmasının ardından, hastane hurdaları alan hurdacı Murat Serbest’ten geri istedi ve hastanede soruşturma başlatıldı. AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, danışmanı A.D.’nin görevine son vererek hastanedeki görevine geri dönmesini sağladı.

Tek Sanık: Hurdacı

Ses Kocaeli Gazetesinde yer alan habere göre; olay savcılığa intikal ettikten sonra iddianame hazırlandı ve mahkeme süreci başladı. 

Ancak, mahkemede sadece hurdaları satın alan AKP Yenimahalle Temsilcisi sanık olarak yer aldı. 12 Kasım’da Kocaeli 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan AKP Yenimahalle Temsilcisi, nitelikli hırsızlık ve kamu malını çalma suçlamalarıyla yargılandı. Ancak, olay tarihinde hastane polise ‘Hurdalar çalındı’ diye bir başvuru yapmamıştı. 

Belediye Doktoru Evinde Ölü Bulundu Belediye Doktoru Evinde Ölü Bulundu

Çünkü hurdalar çalınmamış, açıkça satıldığı iddia edilmişti.

Sorumluluk ve Soruşturmanın Akıbeti

Bu durum, hurda skandalının sadece bir kişiye fatura edildiğini ve diğerlerinin sorumluluktan kurtulduğu şeklinde yorumlanırken, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Hüseyin Şaşkın’a hastane içinde yapılan inceleme ve soruşturmanın akıbetini Kocaeli yerel gazeteleri yaptıkları haberlerle sordu. 

Ayrıca, polise hurdaların çalındığı ile ilgili bir başvurunun yapılıp yapılmadığını merak ediliyor.