Cebeci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Giresun Göğüs Hastanesi’nin yıkılıp yeniden yapılmasındansa, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek bina inşa edilerek yatak kapasitesinin artırılması gerektiğini savundu.

‘Hastalar Sedyelerde Bekliyor’

Cebeci, mevcut hastanenin fiziki şartlarının yetersizliğine dikkat çekerek, "Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hastalar sedyelerde bekliyor, servislerde ve yoğun bakımlarda yer yok. Hastalar, bu alanlarda yer açılana kadar sedyelerde kalmak zorunda bırakılıyor. Bu nedenle hastanenin fiziki yapısını genişletmek ve ivedi bir şekilde ek bina yapmak, en öncelikli ihtiyaçlarımızdan biridir. Yatak kapasitesinin 700-800'e çıkarılması gerekiyor," ifadelerini kullandı.

‘Ek Bina Yapılmalı’

Mevcut Göğüs Hastanesi’nin yıkılıp yeniden yapılmasındansa, bakım ve tadilat yaparak hizmete devam ettirilmesinin mümkün olduğunu belirten Cebeci, "Yeni bir hastane inşa etmenin maliyeti ve zamanı göz önünde bulundurulduğunda, bütçeyi doğru kullanmak adına önceliğin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek bina yapılmasına verilmesi gerektiğine inanıyorum. Ancak mevcut hastaneyi yıkıp yeniden yapmak gibi bir eğilim görüyorum, bu yanlış. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin servisleri şu an yetersiz," dedi.

Cebeci, hastanede personel eksikliğinin de ciddi bir sorun olduğunu ifade ederek, "Bu eksiklikler giderilmeden, akademisyenlerin ve sağlık personelinin daha verimli çalışabilmesi için gerekli alanlar sağlanmadan, bu bütçeyi doğru şekilde harcamak mümkün değil. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin fiziki yapısını iyileştirerek yatak kapasitesini artırmak ve personel eksikliğini gidermek yönünde adımlar atılmalıdır," şeklinde konuştu.

Aile Hekimi Dr.Yaşar Karaismailoğlu Vefat Etti Aile Hekimi Dr.Yaşar Karaismailoğlu Vefat Etti

Cebeci, Ordu’da yılbaşında açılması planlanan Büyükşehir Hastanesi’nin Giresun’daki akademisyen ve sağlık personelini çekebileceğini de belirterek, "Bu sorunların çözülmesi ve sağlık çalışanlarının daha verimli çalışabilmesi için Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek bina yapılması, yatak sayısının artırılması ve personel atamalarının acilen gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu görüş ve önerilerimizi kamuoyuyla paylaşmak istedik," diyerek sözlerini tamamladı.