İzmir'de Üzücü Bir Olay Daha

Dr. Kandemir, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli Asistan Dr. Uğurcan Ağaoğlu'nun intihar ettiğini duyurdu. "Yine bir hekimimizi çalışma koşullarının da etkisiyle kaybettiğimizi öğrendik. Bu son olay, hekimlerimizin karşılaştığı ağır koşulları bir kez daha gözler önüne serdi," ifadelerini kullandı.

Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi! Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi!

"Şiddet, Baskı, Mobbing, Aşırı İş Yükü ve Yetersiz Ücret"

Açıklamasında, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası olarak hekimlerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Kandemir, şunları söyledi:

"Bu durum, mesleklerinin zorluklarına dikkat çekmekle kalmayıp, acil çözüm gerektiren bir sistem sorununu da ortaya koymaktadır. Acil olarak şiddet ve mobbingle mücadele yasası çıkarılmalı! Hekimlerin, mesleklerini icra ederken yaşadıkları bu tür kötü deneyimler kabul edilemez. Şiddet, baskı ve mobbing gibi sorunlarla etkin mücadele için hızlı ve etkili önlemler alınmalıdır. Ayrıca, hekimlerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, adil bir ücretlendirme sistemi sağlanması ve iş yüklerinin insanca seviyelere çekilmesi gerekmektedir."

Yetkililere Acil Çağrı

Dr. Kandemir, tüm bu sorunları görmezden gelmenin, meslektaşlarının yaşamlarını riske atmak anlamına geldiğini vurguladı. "Yetkililere soruyoruz: Şiddet, baskı, mobbing, aşırı iş yükü, yetersiz ücret ve hak ediş... Yaşatmak için çabalayan hekimleri ve sağlık çalışanlarını ne zaman önemseyeceksiniz?" dedi.

Sağlık Bakanlığı'na ve İlgili Kamu Kurumlarına Çağrı

Kandemir, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kamu kurumlarından bu önemli konuları derhal ele alarak kalıcı çözümler üretmelerini beklediklerini belirtti. "Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, hem onların hem de toplumun sağlığı için hayati öneme sahiptir," diyerek açıklamasını sonlandırdı.