Dr. Doğramacı, deprem sonrası Hatay’da hekimlerin yıkılan hastaneler, yetersiz altyapı ve eksik personel gibi sorunlarla mücadele ettiğini belirtti.

Deprem Bölgesindeki Hekimlerin Zorlukları

Hekimlerin uygun çalışma koşullarına sahip olmadan performans kriterlerine tabi tutulmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Dr. Doğramacı, “Deprem öncesinde Hatay’da yoğun bir sağlık hizmeti verilmekteydi. Ancak deprem sonrası hemen hemen tüm hastaneler ağır hasar aldı. Aylar boyunca konteyner ve çadır sahra hastanelerinde hizmet verildi. Hâlen Antakya ADSM ve ASM’ler konteynerlerde hizmet vermeye devam etmektedir. 66 aile sağlığı merkezi yıkılmış ve yerine yenisi yapılmamıştır. Hekimler hâlâ konteyner aile sağlığı merkezlerinde hizmet vermekte ve deprem öncesi performans beklenmektedir,” dedi.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’dan Personel Yetersizliğine Çözüm Çağrısı Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’dan Personel Yetersizliğine Çözüm Çağrısı

Hekimlere Yönelik Şiddet Vakaları

Son yıllarda hekimlere yönelik artan şiddet vakalarının sağlık sektöründe derin yaralar açtığını belirten Dr. Doğramacı, bu durumun sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürdüğünü ve toplum sağlığını tehdit ettiğini ifade etti. Hekimlerin görevlerini yaparken maruz kaldıkları fiziksel ve psikolojik şiddetin çözülmesi için acil ve etkin önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Ekonomik Talepler

Hekim Birliği Sendikası, hekimlerin emeklilik dönemlerinde de yaşam standartlarını koruyabilmeleri için emekliliğe yansıyacak tek kalem maaş ödemesi talep ediyor. Ayrıca, yüzde 15 sabit gelir vergisi uygulamasının hayata geçirilmesinin, hekimlerin maddi yüklerini hafifleteceğini ve ekonomik anlamda daha istikrarlı bir gelecek sağlayacağını belirtti.

Usulsüz Geçici Görevlendirmeler

Dr. Doğramacı, hekimlerin yasa dışı ve usulsüz şekilde geçici görevlendirilmesinin sağlık hizmetlerinin düzenini bozduğunu ve can kayıplarına yol açabilecek acılara neden olduğunu ifade ederek, bu tür uygulamalara son verilmesi gerektiğini belirtti.

Genel Kurul ve Gelecekteki Çalışmalar

Hekim Birliği, meslektaşlarının yanında olmaya ve sorunlarını çözmek için çalışmalarını sürdürecek. Hatay Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim kurulu seçilecek ve şubenin hekimler ile vatandaşlar için bir umut ışığı olması hedeflenecek.

Dr. Doğramacı, “Hekim Birliği Sendikası, Türkiye genelinde hekimlerin temsil edildiği en büyük ve etkin sendika olmanın gururunu taşımaktadır. Hatay Şubesi, yaklaşık 6 ay önce açılmıştır ve deprem bölgesindeki hekimlerin karşılaştığı zorluklar hâlâ devam etmektedir,” diyerek sözlerini tamamladı.