2 Aydır Sıra Bekleyen Hastaya Dönüş Yapılmayınca Mağdur oldu! 2 Aydır Sıra Bekleyen Hastaya Dönüş Yapılmayınca Mağdur oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne kentinde yaşayan ve Girne Üniversitesi Yazılım Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olan Ali Can Gül, aynı zamanda Limasol Türk Ocağı’nda amatör futbolcu olarak yer alıyordu. 

Yaşadığı sakatlık sonrası kilo almaya başlayan genç, sakatlığını atlattıktan sonra kilo vermekte zorlanınca Mersin’deki özel bir hastaneye mide balonu operasyonu için başvurdu. Halasıyla birlikte 4 Haziran’da hastaneye giden Gül, ertesi gün için randevu aldı. 

5 Haziran’da ameliyat ücreti olan 30 bin TL’yi ödedikten sonra operasyona giren Gül, operasyon sırasında hayatını kaybetti.

Aile ve Hukuki Süreç

Gencin ölüm haberi, hastane tarafından halasına bildirildi. Durumu öğrenen baba Hasan Gül, hemen Mersin’e gelerek hukuki süreç başlattı. Ali Can Gül’ün cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Girne’nin Bahçeli köyünde toprağa verildi. Olayın hastaneye gelişi ve sonrası, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Delil Karartma İddiaları ve Soruşturma

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, ölümün ardından cesede müdahale şüphesi doğuran tespitler üzerine delil karartma iddialarına yönelik soruşturma başlattı. 

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “05.06.2024 tarihinde Özel Ortadoğu Hastanesi’nde mide balonu taktırmak isteyen A.C.G. isimli şahsın operasyon esnasında ölmesi üzerine derhal soruşturma başlatılmıştır. Operasyonu yapan Dr. D.E. ve diğer görevliler hakkında ‘taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan soruşturma izni talebi için Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu’ndan izin istenmiştir. 

Olay ile ilgili cesede müdahale şüphesi doğuran tespitler kapsamında delil karartma iddialarına yönelik 7 şüpheli gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlardan 2’si tutuklamaya sevk edilmiş, tutuklamaya sevk edilenlerden Dr. D.E.’nin sekreteri S.A.S. tutuklanmış, diğer 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiştir” denildi.