Olayın Detayları

Sağlık Teknikeri Ayşenur Kozanay Vefat Etti! Sağlık Teknikeri Ayşenur Kozanay Vefat Etti!

Dr. Tezvar, hasta ve hasta yakını ile yaşadığı tartışmanın ardından kalp krizi geçirdi. 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Tezvar, yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alındı. Tedavi gördüğü hastanede anjiyo yapılarak tıkalı damarları açılan doktorun tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.

Sağlık Durumu

Muğla Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Dr. Tezvar'ın durumuyla ilgili sevindirici gelişmeyi paylaştı. Kalp krizi geçiren ve kalp pili kullandığı öğrenilen doktora anjiyo yapılarak yüzde 90 seviyesinde tıkalı olan damar açıldı. Dr. Tezvar'ın tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü ve tedaviden olumlu sonuç alabilmesi için uyutulduğu bildirildi.

Olayın Hukuki Boyutu

Olayla ilgili olarak Dr. Tezvar'a şiddet uyguladığı iddia edilen kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan E.S. ve kız kardeşi Ö.S.A, hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan E.S. tutuklanırken, kardeşi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. E.S., adliye çıkışında gazetecilerin "Doktoru darbettiğiniz iddia ediliyor, ne söyleyeceksiniz?" sorusuna "Ben darbetmedim, doktor beni darbetti" ifadesini kullandı.

Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, hasta yakınlarının şiddetine maruz kalmasının ardından fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Kalp hastası olduğu ve kalp pili taşıdığı belirtilen Tezvar'ın durumu ciddiyetini koruyor. Olay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için daha güçlü önlemler alınması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi.