Öğrenci, Büyükada’ya gitmesi nedeniyle bursunun kesildiğini iddia ederek durumu takipçileriyle paylaştı. "@elifvarlll" kullanıcı adıyla sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Cumartesi Büyükada’ya gittim, bir arkadaşım ağırladı. Burs veren doktor hanım, 'Biz gezene tozana burs vermiyoruz' diyerek bursun iadesini istedi," ifadelerini kullandı.

Tepkiler Çeşitlendi

Bu paylaşım, sosyal medyada geniş çapta destek bulurken, bazı kullanıcılar olayın gerçek yüzünü sorgulamaya başladı. Paylaşımın ardından, öğrencinin daha önce Slovakya, Avusturya ve Umre gibi yerlere seyahat ettiği bilgisi ortaya çıktı. Bu durum, sosyal medyada bursunun kesilmesine yönelik eleştirileri artırdı. Bazı kullanıcılar, "Kıyafet ve ayakkabı alacak parası yokken bu kadar çok seyahat etmesi lüks," yorumunu yaptı.

5 Milyon Lira ve Üzeri Vergi Borcu Olanlar Bugün Açıklanıyor 5 Milyon Lira ve Üzeri Vergi Borcu Olanlar Bugün Açıklanıyor

Destek ve Eleştiriler

Öğrencinin yaşadığı duruma üzülen takipçiler, "Öğrenciye adaya gitmeyi bile çok görüyorlar," diyerek destek verirken, bazıları burs verenlerin bu tür kararlarının yerinde olduğunu savundu. Öte yandan, bazı kullanıcılar ise sosyal aktivitelerin öğrencilerin gelişimi için önemli olduğunu vurguladı.