28 Şubat 2023'te Reyhanlı ilçesindeki özel bir hastanede ikiz bebeklerini dünyaya getiren 29 yaşındaki İlknur Dolğun, doğum sonrası kendisinin ve bebeklerinin fotoğraflarının izni olmadan çekildiğini ve hastanenin sosyal medya hesabında paylaşıldığını öğrendi. Olayı tesadüfen akrabalarının haber vermesiyle öğrenen aile, durumu yargıya taşıyarak doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sağlık Çalışanlarından Tepki: Sadece Başhekim Değil, Tüm Yönetim Değişmeli! Sağlık Çalışanlarından Tepki: Sadece Başhekim Değil, Tüm Yönetim Değişmeli!

Aileden Şikayet

İlknur Dolğun, izinsiz çekilen fotoğrafların sosyal medyada paylaşılmasının ardından büyük bir üzüntü yaşadığını ve bu durumun kendisini psikolojik olarak olumsuz etkilediğini ifade etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Dolğun, "İkiz bebeklerim doğduktan sonra hastanede çekilen fotoğraflarım sosyal medyada paylaşıldı. Benim sosyal medya hesabım yok ve bu fotoğrafların paylaşılmasına asla izin vermedim. Başörtülü bir kadın olarak başım açık bir şekilde fotoğrafımın paylaşılması beni çok üzdü, eşimle bu yüzden tartışmalar yaşadık" dedi.

Dolğun, ayrıca yaşanan olayın üzerine psikolojik olarak daha da zorlandığını ve bu süreçte büyük bir üzüntü yaşadığını belirtti. Eşi Süleyman Erdal Dolğun ise doğum sonrası böyle bir durumun yaşanmasının kendilerini çok şaşırttığını ve hukuki süreç başlattıklarını ifade etti.

Hastaneden Para Teklifi İddiası

Baba Süleyman Erdal Dolğun, doktorun ve hastane yönetiminin izinsiz yapılan bu paylaşımın ardından kendileriyle iletişime geçtiğini ve özür dileyerek bir miktar para teklif ettiğini söyledi. Ancak bu teklifi kabul etmediklerini ve adaletin yerini bulması için yargı sürecini beklediklerini belirtti. Hastane yönetimi ise konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.

Mahremiyet Haklarına Saygı ve Hukuki Süreç

Ailenin avukatları, yaşanan bu olayın kişisel mahremiyet haklarının ihlali olduğunu vurgularken, doktorun ve hastane yönetiminin bu tür hassas konularda daha dikkatli olması gerektiğini ifade ettiler. İddianame hazırlanarak doktora dava açılırken, mahkeme sürecinin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.