Dr. Sıtkı Sönmez, İl Sağlık Müdürü Olarak Görevine Başladı Dr. Sıtkı Sönmez, İl Sağlık Müdürü Olarak Görevine Başladı

Özellikle Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü başta olmak üzere Sağlık Bakanlığına bağlı genel müdürlüklerde hummalı bir çalışma sürdürülüyor.

Genel müdür, genel müdür yardımcısı ve daire başkanı değişiklikleri de hızla devam ediyor.

Son olarak, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’ne Doç. Dr. Mahir Ülgü atandı.

Doç. Dr. Mustafa Mahir Ülgü Kimdir?

1992 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Doç. Dr. Mustafa Mahir Ülgü, kariyerine Siirt’in Şirvan ilçesinde sağlık ocağı tabibi olarak başladı. Mecburi hizmetinin ardından Eskişehir Yunus Emre Köyü Sağlık Ocağı’na atanmış, 1995 yılında Adıyaman Baraj Jandarma Komando Bölük Komutanlığı’nda vatani görevini tamamladıktan sonra Yunus Emre Köyü’ne geri dönmüştür.

1997 yılında Ankara Çubuk İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’ndaki idari görevinden ayrılarak Mart 1998’de Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na alınmıştır. 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bakanlığın bilgi işlem faaliyetlerinin genel müdürlük statüsüne taşınması sürecindeki tüm çalışmaları bizzat yürütmüştür. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nün mevzuatını, yönetim ve organizasyon modelini geliştirmiş, kurmuş ve çalışmasını sağlamıştır.

Bu atamayla birlikte, Sağlık Bakanlığı’nda dijital dönüşüm ve bilgi sistemleri yönetiminin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor. Doç. Dr. Mahir Ülgü’nün tecrübesi ve bilgi birikimiyle, sağlık bilgi sistemlerinde önemli gelişmelerin yaşanması bekleniyor.