Avşarlar Yemekçilik tarafından dağıtılan 2 bin kişilik yemeği yiyenler, mide rahatsızlığı yaşamaya başladı.

‘Yemek Kartı Versinler Ve Yemek İhtiyacımızı Dışardan Karşılayalım’

Edinilen bilgilere göre hastanenin Patoloji bölümüne 29 Mayıs’ta gönderilen yemekte böcek bulunmuş ve bu durum tutanakla kayıt altına alınmıştı. Genel cerrahi servisinde hasta bakıcısı olarak çalışan K. Y., yemeklerin kalitesiz ve sağlıksız olduğuna dair defalarca tutanak tutulduğunu ancak idarenin bu durumu ciddiye almadığını söyledi. K.Y., “Şimdi arkadaşlarımız yemeklerden zehirlendi. Buna rağmen adli vaka olarak kaydedilmesin diye rapor verilmedi” dedi. Yemek şirketinin tarihi geçmiş bakliyat ve şoklanmış etlerle yemek yaptığını iddia eden Yılmaz, “Yemek kartı versinler ve yemek ihtiyacımızı dışardan karşılayalım. Hastanenin yemeğini yemek istemiyoruz ve yemeyeceğiz de. Çünkü artık hastanede yemek yemeye korkar olduk. Acaba bugün de zehirlenecek miyiz korkusuyla yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Çoğu Kez Aç Kalıyoruz’

Hastanede temizlik personeli olarak çalışan H. A.da yemeklerin kötü olmasından dolayı çoğu kez aç kaldıklarını belirtti. Her yemek sonrası sağlık sorunları yaşadıklarını söyleyen Altaş, “Zehirlenen arkadaşlarımızın çoğu hâlâ toparlanamadı ve onların sorumlulukları da bize kaldı. Yetkililer derhal duruma el atmalı ve mümkünse yemekler bizzat hastanede yapılsın. Dışardan gelmesin” dedi.

Silahlı Saldırıda Yaralı Adam Hastane Önüne Bırakıldı, Hayatını Kaybetti Silahlı Saldırıda Yaralı Adam Hastane Önüne Bırakıldı, Hayatını Kaybetti

Fakültede 11 yıldır çalışan temizlik personeli Z. A. ise yemek sorununun yıllardır sürdüğünü vurguladı. Üç yıl önce de zehirlenme vakasının yaşandığını dile getiren Z.A. “O dönem zehirlenenlerden biri de bendim. O günden sonra da zehirlenme korkusuyla yemeklerimi evden getiriyorum. Yemek paramızı kesmek yerine bize versinler, dışardan gönül rahatlığıyla yemeğimizi yiyelim. Yemekhaneden yemediğim halde maaşımdan kesiliyor. Yemediğimiz yemeklerin parasını bize geri versinler ki biz o parayla dışardan yemek alabilelim” dedi.