Prof. Dr. Behzat Özkan, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Görevine Başladı Prof. Dr. Behzat Özkan, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Görevine Başladı

Uzm. Dr. Samet Tatlı Kimdir?

1989 yılında Bingöl/Karlıova Halifan köyünde doğan Uzm. Dr. Samet Tatlı, ilk öğrenimini Halifan Köyü İlköğretim Okulu ve Merkez Cumhuriyet YİBO’da, lise eğitimini ise TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi’nde tamamladı. 2015 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

Başarılı Çalışmaları ve Ödülleri

Eylül 2015 - Ekim 2017 tarihleri arasında Bingöl İl Ambulans Servisi KKM’de hekim ve sorumlu hekim olarak çalışan Dr. Tatlı, aynı dönemde Bingöl İl Ambulans Servisi’nde başhekimlik yaptı. Bu süreçteki başarıları nedeniyle 2016 yılında Bingöl ilinde "Yılın Hekimi" seçildi ve Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirildi.

Tıpta Uzmanlık ve Yeni Görevler

2017 yılında girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon bölümünü kazanan Dr. Tatlı, 2021 yılında uzmanlık eğitimini tamamlayarak Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanı unvanını aldı. 2022-2023 yılları arasında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde devlet hizmet yükümlülüğünü yerine getirdi. 2023 Haziran ayında Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi olarak atanan Dr. Tatlı, bu görevini başarıyla sürdürdü.

2023 yılı itibarıyla Bingöl İl Sağlık Müdürü olarak atanan Uzm. Dr. Samet Tatlı, sağlık alanındaki tecrübesiyle Bingöl halkına hizmet vermeye devam edecek. Dr. Tatlı, evli ve bir çocuk babasıdır, ayrıca iyi derecede İngilizce bilmektedir.