Belediye Doktoru Evinde Ölü Bulundu Belediye Doktoru Evinde Ölü Bulundu

Yerel gazetede Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Ercan Tarı, bu konuda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

Giresun Hastane Sgk Skandali 3

11 Haziran tarihinde Bulancak Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvurduğunu belirten Tarı, e-nabız sistemine giriş yaptığında kendisine sadece bir iğne vurulmuş olmasına rağmen, sisteme 10 adet eldiven ve 5 adet enjektör girildiğini fark etti.

Geçmiş İşlemlerde de Benzer Durumlar Var

Geriye dönük olarak diğer hastane ziyaretlerini kontrol eden Ercan Tarı, 12 Mayıs tarihinde İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde üst solunum yolu şikayetiyle başvuru yaptığında sadece bir ağrı kesici iğne vurulmuş olmasına rağmen, sisteme 16 adet eldiven, 3 adet enjektör ve 3 adet maske girildiğini gördü. Aynı durumun 4-6 ve 8 Mart tarihlerinde de tekrar ettiğini belirtti.

Aile Üyelerinde de Aynı Sorun Yaşanıyor

Aile bireylerinin e-nabız sistemindeki kayıtlarını da inceleyen Tarı, Bulancak Devlet Hastanesi’nde rutin kontroller için götürdüğü 9 aylık kızının 26 Mart tarihindeki muayenesinde 50 adet eldiven, 26 Nisan tarihindeki muayenesinde ise 50 adet dil basacağının sisteme işlendiğini gördü. Aynı şekilde eşinin hastane muayenelerinde de fazla malzeme girişi yapıldığını fark etti.

Giresun Hastane Sgk Skandali 2

Sosyal Medya’ya Taşıdı

Konuya sosyal medya hesabında dikkat çeken Tarı, paylaşımının ardından kendisine birçok vahim iddianın iletildiğini belirtti. Tarı, “Doktorların gün içerisinde her hastada bu malzemeleri tek tek girmeyip, toplu olarak yazdığı iddiaları var. Ancak daha vahim olan, bazı sağlık çalışanlarının bu malzemeleri yakınları ve kendileri için gelişi güzel kullandığı veya pazarladığı iddiaları da mevcut. Konunun detaylı bir şekilde araştırılması gerekiyor” dedi.

Giresun Hastane Sgk Skandali 1

Araştırma Başlatıldı

Konuyla ilgili olarak Sağlık İl Müdürlüğü’ne resmi başvurular yapıldı ve olayın araştırılacağı ifade edildi. Tarı, herkesin aldığı sağlık hizmetinin ardından e-nabız üzerinden kontrollerini yapmasının önemine dikkat çekti. Kamuda tasarrufun ve ekonomik sıkıntıların hat safhada olduğu bu dönemde, bu tür konuların iyice irdelenmesi gerektiğini vurguladı.