Şehir Hastanelerinin Maliyetleri

Cem Avşar, videolu paylaşımında eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın şehir hastanelerinin maliyetleriyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Koca, görevi devrederken şehir hastanelerinin 25 yıllık maliyetinin 322 milyar eurodan 27,5 milyar euroya indirildiğini belirtmişti. Avşar, bu açıklamayı "itiraf" olarak nitelendirdi ve "322’yi 27’ye indirme ekonomik becerisine sahipseniz, neden Sayın Şimşek’e de anlatmıyorsunuz? Ta ki, Sayın Şimşek elini emekçinin cebinden çeksin de kamu-özel iş birlikleriyle 1’e 10 kazandırdığınız kara deliklere baksın" ifadelerini kullandı.

"Kamu-Özel İş Birlikleriyle Müteahhitler Kazanırken Emekçi Zorlanıyor"

Avşar, Fahrettin Koca’nın açıklamalarını eleştirerek, "Sayın Koca, bu bütçeye bir yükse ki siz de bunu kabul ediyorsunuz, bu yükü adrese teslim ihalelerle devletin ve milletin sırtına kim yükledi?" diye sordu. Avşar, Koca’nın ekonomik becerilerini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e anlatması gerektiğini vurguladı.

"Sayın Koca, bu ekonomik becerinizi neden Sayın Şimşek’e de anlatmıyorsunuz? Eğer sizin 322’yi 27’ye indirme gibi bir ekonomi beceriniz varsa, lütfen kamuda tasarruf diye kendini paralayan Sayın Şimşek’e bunu anlatın. Kamu-özel iş birlikleriyle 1’e 10 kazandırdığınız müteahhitler dururken neden emekliyle, asgari ücretliyle uğraşıyorsunuz?" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da Başhekim Halim Güler'e Silahlı Saldırıda 1 Şüpheli Gözaltında! Diyarbakır'da Başhekim Halim Güler'e Silahlı Saldırıda 1 Şüpheli Gözaltında!

Tasarruf Tedbirleri

Avşar, Mehmet Şimşek’in tasarruf tedbirlerine de değinerek, "Yok eğer sizin burada yaptığınız tasarruf, kamu-özel iş birlikleriyle ihale alan müteahhitlerin 1’e 10 kazanmasını engellemekse, o zaman Sayın Mehmet Şimşek niye asgari ücretlinin maaşıyla, niye emeklinin maaşıyla, niye kamudaki fotokopi kağıtlarıyla, kamu çalışanlarının servisiyle uğraşıyor da deliğin büyüğü olan kamu-özel iş birliklerine gözünü dikmiyor?" diye sordu.

Cem Avşar’ın bu açıklamaları, şehir hastanelerinin maliyetleri ve kamu-özel iş birlikleri konusunda yeni bir tartışma başlattı.