Sözcü Gazetesi’nden Gülnur Saydam’ın hazırladığı habere göre, deprem öncesinde KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde bulunan çocuk cerrahisi bölümü, tek kalan doktorun yoğunluk ve iş yükü nedeniyle hastaneden ayrılmasıyla birlikte artık hizmet vermiyor.

Bölümde Kalan Diğer Branşlar

KSÜ Tıp Fakültesi’nde şu anda yalnızca Çocuk Hematoloji, Çocuk Nöroloji, Çocuk Yoğun Bakım, Yenidoğan, Çocuk Psikiyatri ve Çocuk Endokrin bölümlerinde birer doktor bulunuyor.

Sağlık Dünyası Derneği Başkanı’ndan Bakanlığa Çağrı

Sağlık Dünyası Derneği Başkanı Hanifi Kunduroğlu, duruma müdahale edilmesi gerektiğini belirterek Bakanlığa çağrıda bulundu. Kunduroğlu, “Depremin merkezi olan şehirde insanların sağlık hizmetleri noktasında alacağı en iyi hizmet için mecburi hizmetin burada açılması şart. Özellikle 1.3 milyon nüfuslu deprem görmüş şehirde ayakta kalan en önemli hastane olan KSÜ’de acil önlem alınması şart” dedi.

Bölümlerde Neden Hoca Yok?

Sözcü’ye konuşan Kunduroğlu, bölümlerde doktor eksikliğinin nedenlerini şöyle sıraladı:

Dekanlık ve başhekimliğin gerekli çalışmaları yapmaması,

Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Hekimlerin Cenazeleri Toprağa Verildi Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Hekimlerin Cenazeleri Toprağa Verildi

İl Sağlık Müdürlüğü’nün şehirde acil ihtiyaç olan bölümler için kapsayıcı bir yapılanma oluşturmaması,

Tıp fakültesi çocuk cerrahisi üzerine tekelleşmiş bir düzenin var olduğu düşüncesi ve bu bölümlere asistanların rağbet etmemesi.

Necip Fazıl Ek Hizmet Binası ve Çözüm Önerileri

Kunduroğlu, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Necip Fazıl Ek Hizmet Binası’nda 4 çocuk cerrahi bölümünün bulunduğunu belirtti. Ancak bu hekimlerin hepsi aynı anda hizmet veremediği için esnek çalışma ile görev aldıklarını ve binanın yetersiz olduğunu vurguladı. Kunduroğlu, “Çocuk cerrahisi noktasında sorun yok ancak bakanlığın 2 hekimi kalıcı olarak tıp fakültesinde görevlendirmesi gerekmektedir. En az 1 yıl bu şekilde çalışma yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Acil Önlemler Alınmalı

Deprem sonrası sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve KSÜ Tıp Fakültesi’nin tam kapasiteyle hizmet verebilmesi için acil önlemler alınması gerektiği belirtiliyor.