Depremde üç çocuğunu kaybeden Sönmez, 41 saat boyunca enkaz altında kalmasına ve kaburgasındaki kırığa rağmen sahra hastanesine koşarak görevine devam etti.

Kızılay Erzincan Şubesi'nde Yeni Başkan Dr. Bülent Yavuzer Oldu! Kızılay Erzincan Şubesi'nde Yeni Başkan Dr. Bülent Yavuzer Oldu!

Hayata Tutunmak İçin İşinin Başına Koştu

Deprem öncesinde Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim olarak görev yapan Dr. Sıtkı Sönmez, enkazdan çıkarıldıktan hemen sonra hastanenin faaliyetlerini sürdürmek üzere sahaya döndü. Sahra hastanesinde çalışmalara katılan Sönmez, çocuklarının cenazelerini günler sonra almak zorunda kaldı, ancak bu durum onu görevinden alıkoymadı.

4 Katlı Aile Apartmanında Yaşıyorlardı

Deprem sırasında 4 katlı aile apartmanında bulunan Sönmez, üç çocuğu, kardeşi ve diğer yakın akrabalarını kaybetti. Ancak tüm bu acılara rağmen, sağlık hizmetlerini aksatmadan sürdürerek depremden etkilenenlere destek olmaya devam etti.

Memişoğlu O Doktoru Unutmadı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Hatay’a yaptığı bu önemli atama ile Dr. Sıtkı Sönmez’in gösterdiği fedakarlığı ödüllendirdi. Yerel halktan büyük takdir toplayan bu atama, Memişoğlu’nun Sönmez’in deprem sonrası sağlık hizmetlerine katkısını il sağlık müdürlüğü görevi ile taçlandırdı.