Dr. Yaman’dan Sağlık Bakanı’na Odyolog İstihdam Sorusu Dr. Yaman’dan Sağlık Bakanı’na Odyolog İstihdam Sorusu

Özel hastanelerin, kamu hastanelerindeki nitelikli hekimleri yüksek maaşlarla transfer ettiğini belirten Erdöl, “Özel sektör, kamuya yük olmaktan çıkarılmalı, toplum sağlığı ticari kaygılardan arındırılmalıdır,” dedi.

Kamunun Sağlık Sistemi Üzerindeki Baskı Artıyor

Prof. Dr. Erdöl, özel sektördeki yüksek maaş politikalarının kamu hastanelerindeki kadroları boşalttığını ve sağlık sisteminde büyük bir yük yarattığını ifade etti. Bu durumu, “Özel hastaneler yüksek fark ücretleriyle sektörü domine ediyor, kamunun omzuna büyük bir yük bindiriyor. Sağlıkta ticari kaygıların azalması ve kamu sisteminin güçlenmesi, toplumsal adalet için şarttır,” şeklinde değerlendirdi.

Sağlık Sisteminde Ticari Kaygılar

Erdöl ayrıca, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yaşanan acı olayların tekrarının önüne geçebilmek için sağlık sisteminin ticari amaçlardan arındırılması gerektiğine vurgu yaptı. Özel sektörün kamu hastanelerinden nitelikli doktorları çekerek hastanelerin verimliliğini düşürdüğünü belirten Erdöl, bu durumu sağlık sisteminin yapısal sorunları arasında değerlendirdi.

Sağlık Sektöründe Toplumsal Adalet ve Kamu Güçlendirmesi

Son olarak, kamu sağlık sisteminin güçlendirilmesinin sadece sağlık hizmetlerinin kalitesini değil, toplumsal adaleti sağlamak açısından da önemli olduğunu belirten Erdöl, “Sağlık sistemi, toplumun her kesimi için adil olmalı. Ticari yaklaşımlar, toplum sağlığına zarar veriyor,” açıklamasını yaptı.