Diyarbakır’da Kadın Doğum Uzmanlarından Poliklinik Hizmetlerini Durdurma Kararı Diyarbakır’da Kadın Doğum Uzmanlarından Poliklinik Hizmetlerini Durdurma Kararı

Erdoğan, toplantıda yaptığı açıklamada, kişisel menfaatlerin ön planda olmayacağını vurgulayarak, "Hiçbirimiz, ben dahil buradaki hiç kimsenin kişisel menfaatleri ön planda olmayacaktır. Bizim partimizde böyle bir şey olmaması gerekiyor. Bizim davamız kişisel menfaatlerden ve her şeyden daha üstündür. Seçim startını veriyoruz" dedi.

Toplantıda MKYK üyelerinden biri, narenciye sektöründeki maliyet artışına dikkat çekti ve destek talep etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e konuyu sordu, "Mehmet Bey nerede? Ben Mehmet Bey’e karışmıyorum, o kendisi karar veriyor" diyerek sözü Şimşek'e bıraktı. Şimşek, narenciye konusunda uzun yıllardır üreticiye destek verildiğini belirterek, "Yine elimizden geleni yapacağız ama bununla ilgili bir düzenleme yapılmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek faize karşı tutumu bilinirken, Hazine Bakanı Şimşek'in faiz artışını desteklemesi konusundaki ilişkiler ise tartışma konusu oldu. Cumhurbaşkanlığı, daha önceki iddiaları yalanlamıştı. Öte yandan, Erdoğan'ın Gazze için yeni bir diplomatik atağa geçeceği ve İsrail'e karşı uluslararası bir dava açılması için adımlar atılacağı da toplantıda gündeme geldi. Konuyla ilgili detaylar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü katılacağı İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısından çıkacak sonuca göre şekillenecek. Ayrıca, İsrail'in savaş suçlusu ilan edilmesi için Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde dava açılmasına yönelik çalışmaların yapıldığı kaydedildi.