Karaoba'nın Açıklamaları

Ali Karaoba yaptığı açıklamada, kurumlarda aile bağlantılarıyla yapılan torpilli atamaları eleştirdi. Karaoba, "9 eş (karı-koca), kardeşler, amca-yeğenler, anne ve kız çocukları... Temizlik kadrosuyla torpille kadro açıyorlar, aldıkları kişiler temizlikle ilgisi olmadan masa başı işe alınıyor. Sendikalardan kadro alıp 'servis hemşiresini başhemşire yardımcısının yardımcısı' yapıyorlar. Bu kadar yüzsüzlük olmaz!" diyerek duruma tepki gösterdi.

Özel Eğitim Gerektiren Kadrolar

Karaoba, ayrıca özel eğitim gerektiren uzman kadrolarına uygun olmayan atamalar yapıldığını belirtti. "Özel eğitim gerektiren uzman kadrosuna yemekhane uzmanı atamak kabul edilemez!" diyen Karaoba, bu tür atamaların işleyişi ve verimliliği olumsuz etkilediğini ifade etti.

Ambulanslar Artık Yapay Zekâ İle Yönlendirilecek! Ambulanslar Artık Yapay Zekâ İle Yönlendirilecek!

 HARAMİ DÜZENİN DURMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Karaoba, açıklamasını "Biz bu harami düzen durana kadar susmayacağız!" sözleriyle bitirdi. Karaoba'nın bu açıklamaları, kamu kurumlarındaki atama ve görevlendirme süreçlerinin şeffaflığı ve adaleti konusunda ciddi soru işaretleri yarattı.

CHP'li milletvekili, bu tür uygulamaların son bulması ve adil bir çalışma ortamı sağlanması için mücadelesini sürdüreceğini belirtti. Karaoba'nın açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve torpilli atamaların önlenmesi konusunda yeni tartışmaların fitilini ateşledi.