Kılıç, Şahin’in ölümüyle ilgili bir soru önergesi vererek konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Bakanlığımız tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılmış olup, incelemeler devam etmektedir" dedi.

 "Gereken Soruşturma Hızla Tamamlanmalı"

Kılıç, benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli soruşturmanın hızlıca tamamlanarak önlemlerin alınmasını talep ederek, şu ifadeleri kullandı:

“Cem Şahin lenfoma hastasıydı ve kök hücre nakli bekliyordu. Türkök aracılığıyla bir bağışçı bulunmuştu. Ancak donör son anda vazgeçti ve Şahin nakil yapılamadığı için hayatını kaybetti. Ailesi Türkök, hastane ve donörü sorumlu tutuyordu. Burada büyük bir açık olduğu ortada. Bakanlık soruşturma başlattı; bu olumlu bir gelişme. Ancak incelemenin sürmesi büyük bir eksiklik. Sağlık Bakanı’ndan sorumlular hakkında hızla gereğinin yapılmasını bekliyoruz.”

Sağlık Bakanı Memişoğlu İl Müdürleriyle Buluştu! Sağlık Bakanı Memişoğlu İl Müdürleriyle Buluştu!

Kök Hücre Naklinde Büyük Bekleyiş

Kılıç, Türkiye’de 3 bini aşkın hastanın kök hücre nakli beklediğini hatırlatarak, Türkök’te yaşanan bu tür olumsuzlukların herkes için üzücü olduğunu belirtti. Sorumluların tespiti ve gerekli işlemlerin yapılması çağrısında bulunarak, yaşananların tekrarlanmaması için mücadele edeceklerini vurguladı.

 "Hastaların Umut Kapısı Ölüm Kapısına Dönüşmesin"

Son olarak Kılıç, konuyu yakından takip edeceklerini belirterek, "Aile hukuk mücadelesini sürdürüyor, biz de hastalarımızın umut kapısının ölüm kapısına dönüşmemesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.