Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bazı sosyal medya hesaplarında, 'sendika üyelik bilgilerinin işverenle paylaşılması'na ilişkin asılsız iddialar yer almaktadır. Özel bir maden şirketinin Genel Müdürü tarafından sosyal medyada paylaşılan üyelik dökümündeki format, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın Yetki Tespit Otomasyon Sistemine ait değildir. Ayrıca, Bakanlığımızın sisteminde yer alan herhangi bir dökümana, hiçbir işverenin erişim yetkisi bulunmamaktadır."

Miss Turkey 2024 Birincisi Bilgen, Doktorluk Kariyerine Bingöl'de Devam Edecek Miss Turkey 2024 Birincisi Bilgen, Doktorluk Kariyerine Bingöl'de Devam Edecek

Açıklamada, paylaşılan formatın e-Devlet Portalı üzerinden sadece sendikaların yetkili kullanıcıları ve sendika üyesi çalışanların kendi e-Devlet şifreleri ile erişebileceği üyelik bilgi dökümlerini kapsadığı vurgulandı. Bakanlık, bu bilgilerin işverenlerle paylaşılmasının söz konusu olmadığını belirtti ve kamuoyunu bu tür asılsız iddialara itibar etmemeleri konusunda uyardı.