İl Sağlık Müdürlüğü'nün Kararı Geri Çekildi: Devlet Hastanesi'ne Hemşire Geri Döndü İl Sağlık Müdürlüğü'nün Kararı Geri Çekildi: Devlet Hastanesi'ne Hemşire Geri Döndü

Boran, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün artarak devam ettiğini ve gerekli önlemlerin alınmadığını vurguladı.

"Her Gün Bir Sağlık Çalışanının Canı Tehlikede"

Berna Boran, sağlık çalışanlarının sistemli bir şekilde şiddete maruz kaldığını belirterek, bu durumun sadece bireysel vakalar olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti. "Her geçen gün sağlık çalışanlarımız, yanlış sağlık politikalarının kurbanı oluyor. Popülist sağlık politikaları, halk ile sağlık çalışanlarını karşı karşıya getiriyor" dedi.

"Dr. A.Y.'nin Hayati Tehlikesi Devam Ediyor"

Darp edilen Dr. A.Y.'nin durumuna değinen Boran, "Vatandaşların duyarlılığı olmasa belki de bugün Dr. A.Y. aramızda olmayacaktı. Şu an kafatasında kırıklar var ve hayati tehlikesi devam ediyor" diyerek sağlık çalışanlarının her gün şiddet tehdidi altında olduğunu hatırlattı.

"Şiddetin Önlenmesi İçin Acil Yasal Düzenlemeler Şart"

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için yıllardır yasal düzenlemeler talep ettiklerini dile getiren Boran, "Şiddet failleri cezasız kaldıkça bu olaylar artmaya devam ediyor. Sağlık çalışanlarımız, güvenli bir ortamda çalışmayı hak ediyor" şeklinde konuştu. Boran, acilen güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.