Doğruyol, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında idarecilerin, çalışanların yanında olması gerektiğini vurgularken, maalesef bazı idarecilerin çalışanlara ceza verme yoluna gittiklerini belirtti.

Hekim Birliği: Sağlıkta Şiddete Hayır Demek İçin Birlik Olalım! Hekim Birliği: Sağlıkta Şiddete Hayır Demek İçin Birlik Olalım!

"İdareciler Çalışanlara Destek Olmalı"

Doğruyol, 4688 sayılı yasa ve Türkiye'nin Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile yaptığı anlaşmalar çerçevesinde, memurların iş bırakma hakkına sahip olduğunu hatırlattı. Bu yasal çerçeveye rağmen, sendikanın kararı doğrultusunda iş bırakma eylemlerine katılan memurlara verilen cezaların yargı tarafından iptal edildiğini ifade etti. Doğruyol, "Yargı, memurlara verilen bu tür cezaları iptal ediyor ve devlet, mahkeme masraflarını karşı tarafa ödemek zorunda kalıyor" dedi.

"Devleti Zarara Uğratamazsınız"

Doğruyol, yargının iptal ettiği bu tür kararların devlete ciddi maliyetler getirdiğine dikkat çekti. Her bir dava için devletin yaklaşık 25.000 TL'lik bir maliyetle karşı karşıya kaldığını belirten Doğruyol,

Bu paralar, işlemi yapan ve cezayı veren idarecilere rücu ettirilmeli. Ortada mahkeme kararı varken, memura ceza vererek devleti zarara uğratamazsınız

şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar, sağlık çalışanlarının haklarını savunma konusunda kararlı bir duruş sergileyen Birlik Sağlık Sen'in, idarecilerin yanlış uygulamalarına karşı mücadelesini sürdüreceğini gösteriyor. Doğruyol, sağlık çalışanlarına yönelik haksız uygulamalara karşı hukuki mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.