Belediye Doktoru Evinde Ölü Bulundu Belediye Doktoru Evinde Ölü Bulundu

İkinci Hayat

25 yaşındaki Ece Uluer, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde eğitim alırken İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yapmıştı. 2021 yılında mezun olan Uluer, 2022’de kas hareketlerinde zayıflama ve denge kaybı şikayetleriyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.

Kovid-19’a yakalanan Uluer, yoğun bakımda tedavi gördü ve beyin iltihabı teşhisi konuldu. Uzun süre solunum cihazına bağlı olarak tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Yeniden Umut

Evinde yatağa bağımlı olarak yaşamına devam eden Uluer’in durumu, staj yaptığı hastanedeki meslektaşları tarafından öğrenildi. 2023 yılında, öğrencilik yıllarında staj yaptığı hastaneye geri getirilen Uluer’e fizik tedavi uygulandı. Tedavilere olumlu yanıt veren Uluer, yeniden adım atmaya başladı.

Ece Uluer’in Açıklamaları

Ece Uluer, yaşadığı zor günlerde staj yaptığı hastanedeki meslektaşlarının kendisine umut olduğunu belirterek, “Daha önce normal bir hayatım vardı. Bir anda yatağa bağımlı hale gelmek zor bir durumdu. Şu anda ayakta olmak benim için mucize gibi. Staj yaptığım arkadaşlarım ve hocalarım bana çok yardımcı oldular,” dedi. Tedavisinin devam ettiğini ve mesleğine geri dönmeyi planladığını belirten Uluer, “KPSS sınavına girdim ve atama bekliyorum. Yürümek benim için bir mucize,” ifadelerini kullandı.

Tedavi Süreci ve Başarı

Hastanenin fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi sorumlusu uzman fizyoterapist Ali Suluova, Uluer’in hastalığını öğrendikten sonra tedavisine destek olmak için seferber olduklarını belirtti. “Elimizden gelen her şeyi yaptık. Diyetisyenler, psikologlar ve fizik tedavi uzmanları ile birlikte çalışarak Ece’nin yeniden yürümesini sağladık,” dedi.

Uzman fizyoterapist Mukaddes Betül Reyhan ise Uluer’in kaslarını güçlendirmek için tedavi programı uyguladığını ve aralarında güçlü bir bağ oluştuğunu belirtti. “Hastam yürüdüğü için mutluyum. Kısa sürede eski günlerine döneceğini düşünüyorum,” dedi.

Hastane başhekimi Prof. Dr. Yekta Öncel, Uluer’in hastaneye kucakta geldiğini ancak artık rahatça yürüyebildiğini belirterek, tedavi sürecindeki başarıyı vurguladı.