Bu ihbarda, anlaşmalı hastanelere sevk edilen yenidoğan bebeklerin haksız kazanç amacıyla ölüme terk edildiği iddia edildi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün yürüttüğü denetimler sonucunda İstanbul Emniyeti ile iş birliği yapılarak çete üyeleri tespit edildi.

Titizlikle Yürütülen Denetimler

Dönemin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastaneler Denetim Birimi Uzmanı Dr. Malik Türkan Esin, yapılan denetimlerin süreci ortaya çıkardığını belirtti. Dr. Esin, "SGK dolandırılması" şüphesiyle başlanan incelemelerin, bebek ölümlerine uzandığını ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyonla büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ifade etti.

Gizli Dinlemelerle Ortaya Çıkan Gerçekler

Dr. Esin, polisin devreye girmesiyle sürecin hızlandığını ve çete üyelerinin kendi aralarındaki konuşmaların kayıtlarının dinlenmesiyle olayın vahametinin ortaya çıktığını belirtti. Yaklaşık 6-7 aylık bir araştırmanın ardından, 2024 yılında emniyetin yaptığı operasyonla birçok şüpheli gözaltına alındı.

Bebek Ölümleri Soruşturmasında Ruhsatı İptal Edilen Hastane Sayısı 10’a Yükseldi Bebek Ölümleri Soruşturmasında Ruhsatı İptal Edilen Hastane Sayısı 10’a Yükseldi

Sağlık Camiasına Büyük Haksızlık

Dr. Esin, bu olayın yalnızca birkaç kişinin dahil olduğu bir yapı olduğunu ve tüm sağlık camiasını zan altında bırakmanın büyük bir haksızlık olduğunu vurguladı. "İstanbul'da her gün yüzlerce bebek kurtarılıyor, bu olayın birkaç kişiye mal edilmesi yanlış olur" dedi.