İddiaya göre, AK Parti İl Başkanı Murat Öztürk, hastanede yaşanan sorunları konuşmak üzere başhekim Taşçı’yı partinin il başkanlığına çağırdı.

Ancak Taşçı, “Sağlık İl Müdürlüğü’nde görüşelim” cevabını verdi. Bunun üzerine Öztürk ve iki yardımcısı, randevu almadan hastaneye giderek başhekimin odasına girdi.

Aşçı Maaşları Doktorları Geride Bıraktı Aşçı Maaşları Doktorları Geride Bıraktı

Odadaki gerginlik, karşılıklı bağırışlara ve tartışmalara dönüştü. Odada bulunan biblo, minik kaktüs ve aloe vera saksıları yere savruldu. Başhekim Taşçı, makamını terk ederek hastaneden ayrıldı. Yaşanan olay yeni Sağlık Bakanı’na da bildirildi.

AK Parti İl Başkanı Öztürk: Yönetim Zafiyetinin Düzeltilmesini İstedik

Olayın ardından Sözcü yazarı Saygı Öztürk, AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk’e iddiaları sordu.

Öztürk, hastanede yaşananlarla ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Başhekimle hastaneyle ilgili vatandaşlardan bize şikayetler geliyor. Özellikle göz polikliniğinden randevu alınamıyor. Basit bazı işlemler hastanede yapılmıyor, vatandaş Konya’ya gönderiliyor. Başhekim ve bazı doktorlar arasında inatlaşma var. Doktorlar, randevu fazlası bir kişiyi bile muayene etmiyor. Hastane yönetiminin umursamazlığına ilişkin şikayetler bize aktarılıyor. Bu konuları görüşmek için başhekimi davet ettik. Gelmeyince iki yardımcımla birlikte odasına gittik. Şikayetlerimize geçersiz cevaplar verdi. Personelin çalışma saatlerini keyfi olarak değiştirdi, sonra eski haline getirdi. Neden böyle bir değişiklik yaptığını sorduğumuzda izah edemedi.”

Fırsata Çevirmek İstiyorlar

Başhekim ve personel arasındaki sürtüşmenin vatandaşa da yansıdığını belirten Öztürk, “Göz, kadın doğum, cerrahi ve dahiliye bölümlerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdik. Yönetim zafiyetinin düzeltilmesini istedik. Vatandaşın günlerce randevu alamadığını belirttik. Bazıları bu gidişimizi siyaseten bize karşı fırsata çevirmek, kendilerine alan açmak istiyor,” dedi.