Memişoğlu, Kocaeli'ye 21 yılda 95 sağlık yatırımı yapıldığını vurguladı.

Kocaeli'ye Büyük Sağlık Yatırımları

Bakan Memişoğlu, Kocaeli'ye yapılan sağlık tesislerinin detaylarını paylaşarak, 71 adet birinci basamak, 23 adet ikinci basamak ve 1 adet üçüncü basamak sağlık tesisinin inşa edildiğini belirtti. 4 Nisan 2023’te hizmete sunulan 1200 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesi'ne dikkat çeken Memişoğlu, bugün açılışı yapılan 300 yataklı Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ve diğer sağlık tesislerinin de hizmete girdiğini duyurdu.

İş Bırakan Aile Hekimlerinin Ücret Kesintisine Danıştay Onayı İş Bırakan Aile Hekimlerinin Ücret Kesintisine Danıştay Onayı

Yeni Atamalarla Sağlık Personeli Güçleniyor

Sağlık yatırımlarına ek olarak, Kocaeli'de 2 bin 188 uzman hekim olmak üzere toplam 29 bin 714 sağlık çalışanıyla hizmet verildiğini ifade eden Bakan Memişoğlu, son atamalarla şehre 250 hekimin daha katıldığını belirterek sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Sağlık Risklerine Dikkat Çekti

Halk Sağlığı Haftası kapsamında fazla kilo, hareketsiz yaşam ve bağımlılık gibi önemli sağlık risklerine vurgu yapan Memişoğlu, bu sorunlarla mücadele etmenin tüm toplumun görevi olduğunu söyledi. Sigara içilmemesi, sağlıklı beslenme ve düzenli hareketin önemini hatırlatan Memişoğlu, sağlığın kaybedilmeden korunması gerektiğini belirtti.

Güçlü Bir Sağlık Sistemi Hedefi

Temel sağlık ve koruyucu sağlık hizmetlerini daha etkin hale getireceklerini dile getiren Memişoğlu, hedeflerinin güçlü bir aile hekimliği sistemi olduğunu ve sağlık teknolojilerinin de bu ülkeye kazandırılacağını vurguladı. 300 yataklı yeni hastanenin Kocaeli halkına hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.