Acet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fahrettin Koca’nın Perşembe günü baş başa görüştüğünü belirtti.

Perşembe Günü Baş Başa Görüşme

Mehmet Acet, konuya ilişkin iki önemli bilgi paylaştı. İlk olarak, Perşembe akşamı Bakan Koca’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Acet, bu görüşmenin içeriğine dair detay verilmediğini ancak görüşmenin gerçekleştiğini doğruladı.

Oda Boşaltma İddiaları Asılsız

Acet, Bakan Koca’nın bakanlıktaki odasını boşalttığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti. “Bakan Koca’nın odasını topladığı yönünde bazı haberler çıkmıştı ama bunların asparagas olduğu anlaşıldı. Bakan Koca’nın yakın çevresinden aldığım bilgiye göre öyle bir şey söz konusu değil,” dedi. Acet, Koca’nın genellikle Perşembe ve Cuma günleri İstanbul’da olduğunu ve ‘eşyalarını topladı’ denilen gün de İstanbul’da bulunduğunu ekledi.

Cumhurbaşkanı ile Görüşmenin İçeriği Belirsiz

Acet, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Koca arasında yapılan görüşmenin içeriği hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamadığını belirtti. Ancak, AK Parti içindeki bazı milletvekillerinin Koca aleyhine bir kampanya yürüttüğünü ve Bakan Koca’nın bu duruma karşı rahatsızlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiğini tahmin ettiğini söyledi.

İstifa İddiaları Spekülasyon

Acet, Bakan Koca’nın istifa etmek istediği ya da görevi bırakmak istediği şeklindeki yorumların spekülasyon olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını düşündüğünü ifade etti.

“Kabinede Neler Oluyor?” Yazısının Detayları

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Murat Ağırel, “Kabinede neler oluyor?” başlıklı yazısında, Sağlık Bakanı Koca’nın istifa iddialarıyla ilgili bakanlık kaynaklarıyla yaptığı konuşmanın detaylarını paylaştı. Ağırel, kaynakların “Fahrettin Koca kesinlikle istifa etti” şeklinde ifadelerde bulunduğunu ve ayrıca 2-3 bakanın daha istifa edeceğini belirttiklerini yazdı.

İstifa Gerekçesi

Ağırel, Koca’nın istifa gerekçesini sorduğunda aldığı cevabı şöyle aktardı:

Bakanlıklar arasında siyasetçi ve teknokrat ayrımı var. Siyasetin merkezinden gelen bakanlar, parti teşkilatlarının taleplerine olumlu yanıt veriyor. Teknokrat bakanlar ise bu konuda yeterli görülmüyor.

Sağlık Bakanlığı’nda mülakat ile göreve alınan personel yok, hepsi sınav sonucuna göre alınıyor. Bu nedenle bakanlık bünyesine girmek için siyasilerden istenilen yardım mevcut uygulama ile mümkün olmuyor.

Suriye Mare Hastanesindeki 40 Sağlık Personeli Askeri Üsse Alındı Suriye Mare Hastanesindeki 40 Sağlık Personeli Askeri Üsse Alındı

Bu konular teşkilat toplantılarında dile getirildi ve Sağlık Bakanlığı’ndaki aksamalar eleştirildi. Bakan aslında o gün istifa etti.”

Torpil Talepleri ve Sağlık Alanındaki Sıkıntılar

Parti teşkilatlarından gelen torpil taleplerinin yerine getirilmemesi ve sağlık alanında yaşanan sıkıntılar, Koca’nın istifa sebeplerinden biri olarak gösteriliyor. Ağırel’in kaynakları, “Sadece bu değil ama bir tanesi bu diyebiliriz,” şeklinde konuştu.

Kesin İstifa

Ağırel’in görüşmelerine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevi bıraktı. Kaynaklar, “Evet, bıraktı artık görevi,” ifadeleriyle istifayı kesinleştirdi.