Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Gençlere Uyarı: 'Elektronik Sigara ve Puflara Dikkat Edelim' Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Gençlere Uyarı: 'Elektronik Sigara ve Puflara Dikkat Edelim'

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sürücülerin itfaiye aracına yol açtığı anların videosunu da yayınladı.

Fermuar Yöntemi İle İtfaiye Aracının Yolu Açıldı

Bakan Koca, paylaşımında şunları kaydetti: “Fermuar yöntemiyle bu kez, kaza yerine giden itfaiye aracının önü açıldı. Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde meydana gelen, 2 kişinin yaralandığı trafik kazası sebebiyle alınan ihbar üzerine sağlık ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. 

Yoğun bayram trafiğinde araçlar itfaiyeye fermuar yöntemiyle yol verdi.”

Koca, ambulanslara yol verilmesi için kullanılmasını ısrarla vurguladıkları fermuar yönteminin yararını bir kez daha gördüklerini belirterek, “Kazanın ardından yaralanan ve ilk müdahalesi yapılan iki kişi Alaplı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum,” dedi.

Bu olay, fermuar yönteminin acil durum araçlarına hızlı ve etkin bir şekilde yol açılmasında ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

Sağlık Bakanı, bu yöntemin yaygınlaşması için sürücülerin bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.