Bakan Işıkhan, Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında bu yöndeki çalışmaların hızlandırılacağını vurguladı.

Doktorlardan Tarımsal Girişim: Güvenilir Gıdaya Ulaşma Duyarlılığıyla Tarım Kooperatifi Kuruldu Doktorlardan Tarımsal Girişim: Güvenilir Gıdaya Ulaşma Duyarlılığıyla Tarım Kooperatifi Kuruldu

G20 Zirvesinde Dijital Dönüşüm Vurgusu

Brezilya'nın Fortaleza kentinde düzenlenen "G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı"nda konuşan Işıkhan, teknolojinin yaşam kalitesini artırma gücüne dikkat çekti. Kovid-19 salgınının, dijital altyapının sosyal ve ekonomik kalkınmayı desteklemede ve iş gücü piyasalarının krizlere karşı dayanıklılığını artırmada ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Adil ve Sürdürülebilir Kalkınma

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde dijitalleşme konusunda önemli adımlar attığını belirtti. Özellikle iş gücü ve istihdam hizmetlerinin dijitalleştirilmesinde teknolojinin sunduğu fırsatların değerlendirildiğini söyledi.

Profil Odaklı Danışmanlık Modeli ve Yapay Zeka Destekli İş Eşleştirme

İşsizlikle mücadelede "Profil Odaklı Danışmanlık Modeli"nin önemli bir girişim olduğunu vurgulayan Işıkhan, bu modelin iş arayanları yaş, cinsiyet ve eğitim düzeyi gibi kriterlere göre kategorilere ayırarak, kişiye özel ve etkili hizmetler sunduğunu belirtti. Ayrıca, yapay zeka destekli "Beceri Envanteri Projesi" kapsamında iş eşleştirme sisteminin bu yıl devreye alınacağını duyurdu. Bu sistem, iş arama sürecini geliştirerek, iş arayanların becerilerine uygun pozisyonları bulmalarına yardımcı olacak.

Dijital Platformlar ve Gençlik Projeleri Sunuldu

İş kulüpleri, Yetenek Kapısı ve Gençlik Platformları gibi dijital platformlar aracılığıyla iş arayanlara online iş fuarları ve kariyer danışmanlığı hizmetleri sunulduğunu ifade eden Işıkhan, gençlerin dijital okuryazarlık ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik projelere de dikkat çekti.

Rekor Düzeyde İstihdam Sağlandık

Bakanlık tarafından yürütülen pek çok işlev ve sürecin dijital ortama taşındığını belirten Işıkhan, bu geçişin süreçlerin verimliliğini artırdığını ve vatandaşların bürokratik yüklerini azalttığını söyledi. Bu çalışmalar sayesinde rekor düzeyde istihdam sağlandığını ve işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini vurguladı.

Türkiye-Hollanda İşbirliği

G20 toplantısı kapsamında Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Sosyal İşler ve İstihdam Bakanı Eddy Van Hijum ile bir araya gelen Işıkhan, Türkiye ile Hollanda arasındaki işbirliğini güçlendirme ve sosyal güvenlik gibi alanlarda ortak çalışma adımları üzerinde durduklarını belirtti.

Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye ile Hollanda arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve insana yakışır işler ile sosyal güvenlik gibi alanlarda ortak çalışma ve işbirliğini geliştirmek için atabileceğimiz adımları ele aldık," ifadelerini kullandı.