Asistan Hekimlerin Talebi ve Reddedilme Süreci

İzmir Şehir Hastanesi’nin açılmasının ardından hekim ihtiyacı, Bozyaka ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'nden geçici görevlendirmelerle giderildi. Ancak, nitelikli eğitim kadrolarının Şehir Hastanesi’ne aktarılması nedeniyle diğer hastanelerdeki asistan hekimlerin eğitimleri aksadı. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, asistan hekimlerden kadrolarının nerede olmasını istediklerine dair dilekçe talep etti. Pek çok asistan hekim, eğitimlerinin aksamaması amacıyla İzmir Şehir Hastanesi’ni tercih etti. Ancak yalnızca bir kısmının talepleri kabul edildi ve değerlendirme kriterleri paylaşılmadı.

Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi! Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi!

İzmir Tabip Odası'nın Görüşü

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, “İzmir Şehir Hastanesi’ne kabul edilmeyen arkadaşlarımızın; Bozyaka veya Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeterli bir eğitim ortamı yok. Seçimin neye göre yapıldığı, değerlendirme aşamasında kriterlerin ne olduğu belli değil. Bu belirsizlik nedeniyle arkadaşlarımız eğitimleriyle ilgili endişe duyuyorlar,” dedi. Yüksel, konuyla ilgili taleplerini İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne ilettiklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Asistan Hekimlerin Yaşadığı Sıkıntılar

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan bir asistan hekim, yaşadıkları süreci şöyle anlattı: “Hocalarımızın İzmir Şehir Hastanesi’ne görevlendirilmesiyle eğitimimiz aksadı. Nitelikli işlemler ve hasta yoğunluğu İzmir Şehir Hastanesi’ne kaydı. Tepecik, eğitim kliniği özelliğini fiilen kaybetti. Devlet, kalıcı kadro için bizden dilekçe istedi. Birçok arkadaşım ile İzmir Şehir Hastanesi’ni tercih etmemize rağmen kadrolu geçişimize izin verilmedi. İzin verilen kişilerin nasıl seçildiği belli değil. Özetle, aynı sınavla girdiğim insanlarla farklı ve daha az cazip bir klinikte eğitimime devam ediyorum.”