Sağlık Bakanı Memişoğlu, Etlik Şehir Hastanesi'nin 2024-2025 Akademik Yılı Açılışına Katıldı Sağlık Bakanı Memişoğlu, Etlik Şehir Hastanesi'nin 2024-2025 Akademik Yılı Açılışına Katıldı

Sağlık Bakanlığı’nın bu kararı, günlük 60-70 hastaya bakan aile hekimlerine ekstra iş yükü getirirken, imza alınamayan hastaların sorumluluğu da hekimlere yükleniyor. Aşı reddi yapan kişilerin toplum sağlığını riske atmasıyla birlikte ASM’ler, bu kişileri telefonla arayıp ikna etmeye çalışıyor.

Şiddet ve Dava Tehditleri

Aşı reddi sebebiyle ASM çalışanlarına yönelik tehditler ve şiddet olayları yaşanmaya başladı. Sosyal medyada paylaşılan bir mesajlaşmada, bir aşı reddi yaşayan yurttaş, “İmza atma zorunluluğum yok, baskı yapmak suçtur” diyerek dava açma tehdidinde bulundu. Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu Başkanı Emrah Kırımlı, bu süreçte doktorların bıçaklandığını ve şiddet olaylarının arttığını belirtti.

Para İçin Aşı Yapıyor Algısı

Kırımlı, Sağlık Bakanlığı’nın aşı konusunda yeterli bilgilendirme yapmadığını, bunun da halkın yanlış bilgiye maruz kalmasına neden olduğunu ifade etti. Ayrıca bakanlığın, aşı reddi olan hastalardan imza alınmaması durumunda hekimlerin ödemelerinden kesinti yaparak ceza verdiğini, bu durumun hekimler hakkında “para için aşı yapıyorlar” algısı oluşturduğunu belirtti.