Sosyal medyadan hekime ulaşarak “muayene olmak için sıra numarası alamadık, randevu bulamadık ve şehir dışında yaşıyorum” diyerek yardım isteyen hasta, ertesi gün öğle arasına iyi niyetle çağrıldığı halde hekimi darp etti.

Saldırının Detayları

Hekim, bir yıl önce reçete edilen epilepsi ilacının neden olduğu iddia edilen suçlarla ilgili bir belge talep eden hastaya, bunun tıbbi ve hukuki olarak mümkün olmadığını açıkladı. 

Hekim, ilacın suç işlemeye yol açmadığını, aksine dürtü kontrol bozukluğu ve öfke atakları gibi psikiyatrik bozuklukların tedavisinde kullanıldığını belirtti. Ancak hasta, bu açıklamaları kabul etmeyerek hekime saldırdı, kıyafetlerini parçaladı ve kafa travmasına yol açtı.

Hastalar Kobay Olarak Kullanıldı mı? Bakan Memişoğlu’ndan Açıklama! Hastalar Kobay Olarak Kullanıldı mı? Bakan Memişoğlu’ndan Açıklama!

Beyaz Kod ve Suç Duyurusu

Olay üzerine hastanede beyaz kod verildi ve saldırgan hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Hekimin hayati tehlikesi bulunmamakla birlikte, yaşadığı travmanın etkileri devam ediyor.

Hekim Sendikasından Açıklama

Hekim Sendikası, konuya ilişkin sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, “Söz konusu olayda birçok suçu bulunan ve hekimin iyi niyetini suistimal ederek darp eden bir şahsın ifadesinin alınıp serbest bırakılmaması yargıdan beklentimizdir” ifadelerine yer verdi.