Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Çakmak'tan Sağlıkta Şiddet Uyarısı Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Çakmak'tan Sağlıkta Şiddet Uyarısı

Temmuz ayı enflasyon rakamı %3,23 olarak açıklandı. Yıllık enflasyon ise geçen aya göre %71,60'dan %61,78'e geriledi.

Gelir ve Gider Artışları Arasındaki Uçurum

Yıllık enflasyon, 12 aylık dönemsel veriler çerçevesinde azalmaya devam ediyor. Ancak, enflasyon hızının yıllık düşüşüne rağmen enflasyon kaynaklı kayıplar da aynı oranda düşmelidir. Temmuz ayı itibarıyla kamu görevlisi ve emeklisinin maaşlarına %19,31 artış yapılırken; doğalgaz, elektrik, ulaşım, kira ve diğer zorunlu giderlere çok daha fazla artış yapılması, sabit gelirlilerin geçimlerini zorlamaya devam ediyor.

Yanlışlardan Kurtulmalıyız

Her dönem dile getirdiğimiz gibi, "gelir artışı gider artışlarına yenik düşüyor" gerçeğinden ve "gelir artışı altı ayda bir defa, gider artışları her ay yapılıyor" yanlışından kurtulmalıyız. Emeğin değerinden, emekçinin gelirinden ve toplu sözleşme hükümlerinden kısmayı ve tartışmaya açmayı hedefleyen düzenlemelerden kesinlikle kaçınılması gerekiyor. Sabit gelirliyi ötekileştirecek, gelir sıkıntısını büyütecek ve kazanılmış hakların yok sayılmasına müsaade edecek her türlü bireysel tutumdan uzak durulmalıdır.

Ekonomiyi Güçlendirmeliyiz

Bunun yerine, bölgesel tehditlere karşı ekonomimizi, beşeri sermayemizi, birliğimizi ve beraberliğimizi olağan ve beklenen süreden daha hızlı bir şekilde güçlendirmeliyiz. Enflasyon, gelir dağılımı adaletsizliği ve vergi dağılımı eşitsizliği gibi kalıplaşmış sorunlardan acilen kurtulmamız gerekiyor. 85 milyon; alın terinin karşılığının eksiksiz alındığı, gelir dağılımı adaletinin sağlandığı, ekonomik kaygıların son bulduğu Güçlü ve Büyük Türkiye hedefinin mümkün olduğu gerçeğinde buluşmalıdır.