İskenderun'da Maymun Çiçeği Vakası İddiaları Asılsız Çıktı İskenderun'da Maymun Çiçeği Vakası İddiaları Asılsız Çıktı

Elektrik Kesintisi ve Jeneratör Sorunu

Kasap, "Kütahya Şehir Hastanesi 2024 Türkiye'sinde bir skandal yaşadı. 20 Temmuz günü 9 saat boyunca elektrikler kesildi ve jeneratörler devreye girmedi. Acil servis hizmetleri, laboratuvar işlemleri, röntgen, MR ve tomografi gibi tetkikler yapılamadı," şeklinde konuşarak hastanede jeneratörlerin çalışmadığını belirtti.

Acil Hastalar Diğer Hastanelere Sevk Edildi

Elektrik kesintisi nedeniyle acil hastaların diğer hastanelere sevk edilmek zorunda kaldığını ve bu durumun diğer hastanelerde yoğunluğa neden olduğunu ifade eden Kasap, yüzlerce hastanın mağdur olduğunu söyledi. Olayın detaylarına ilişkin şunları aktardı: "Diyaliz hastaları o gün tedavi olamadı, ameliyatlar gerçekleştirilemedi, asansörler çalışmadı, yatan hastaların tedavileri aksadı."

Sağlık Bakanlığı’na Çağrı

Kasap, yaşandığını iddia ettiği bu skandal olaya ilişkin Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırarak, "Sağlık ve insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, bu bir skandaldır. Sağlık Bakanlığı'nı bu konuda gerekeni yapmaya davet ediyorum. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması için önlemler alınmalıdır," dedi.